Home   /   Bilete-de-avion   /   Kiev
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Kiev – Locul în care s-a născut civilizația slavă

                 Situată pe râul Dnieper, capitala ucrainiană este locul în care civilizația slavă s-a născut și despre care Balzac îl numea un oraș etern, Roma Nordului. Monumentele spectaculoase, bisericile și catedralele ortodoxe vechi stau mărturie unei istorii milenare care de multe ori a fost necruțătore, însă Kiev a renăscut de fiecare dată devenind un important centru industrial, științific și cultural al regiunii. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa de Est care a reușit să țină pasul cu lumea modernă păstrându-și în același timp valorile, tradițiile și comorile arhitecturale. Construcțiile moderne, restaurantele și barurile  se împletesc armonios cu clădirile vechi care dau un aer distins Kievului. Este un loc fermecător plin de muzee, teatre, grădini imense înverzite și peisaje superbe, dar și orașul în care s-au născut Milla Jovovich și Kazimir Malevitch.

 

                 Legenda spune că orașul a fost fondat pe la sfârșitul secolului al V-lea, de patru frați: Kyi, Shchek, Khoryv și sora lor Lybid. A fost denumit după fratele cel mare, Kyiv, iar în secolul al IX-lea devenise deja centrul politic al slavilor de est. În 988, Vladimir I a introdus creștinismul ca religie oficială și a ajutat la dezvoltarea relațiilor politice cu Imperiul Bizantin și Bulgaria. În timpul invaziei mongolilor, în 1240, a suferit distrugeri mari. În 1362 a intrat sub conducerea ducilor lituanieni și polonezi. Sprijinit de armata rusă a reușit să iasă de sub jugul lituanian-polonez în secolul al XVII-lea. În 1654 Ucraina s-a unit cu Rusia și orașul a fost anexat Moscovei. Din Kiev a început creștinarea Rusiei. A urmat o perioadă de prosperitate până în secolul al XIX-lea când s-au petrecut evenimente sângeroase precum Revolta Rusă și ulterior în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a trecut printr-o perioadă întunecată. După victoria bolșevică din 1921 a fost alăturată Uniunii Sovietice, iar în 1934 a devenit capitala Republicii Ucrainene Socialiste. Independența vine în 1991 odată cu destrămarea Uniunii Sovietice. Azi Kievul este un centru industrial, cultural și educațional important.

 

                 Încărcat de istorie și tradiții ortodoxe, Kievul găzduiește o mulțime de biserici, catedrale și monumente arhitecturale apreciate și considerate adevărate comori. Pe malul vestic al râului Dnieper se află partea cea mai veche a orașului, o zonă desprinsă din basme, caracterizată de dealuri împădurite, construcții cu turnulețe aurite și cupole cu o vechime de mai bine de 1000 de ani. Unul dintre cele mai vizitate obiective este locul unde prinții din Kiev erau încoronați, Catedrala Sfântă Sofia. Ridicată în 1037, este cea mai veche construcție din oraș, considerată muzeu datorită mozaicurilor și frescelor excepționale care datează din secolul al XI-lea. Poarta Aurită are și ea încărcătură istorică fiind ridicată inițial în 1037 și reconstruită în 1982 când s-au celebrat 1500 de ani de la înființarea orașului. Mănăstirea care a jucat un rol important în dezvoltarea culturii ucrainiene este Kiev Pecerska, protejată de Patrimoniul Mondial UNESCO. Fascinează prin asamblul care cuprinde multe biserici, galerii subterane, peșteri, muzee și mai ales prin miracolele despre care se vorbește că s-ar întâmpla aici. Pe panta abruptă de pe dealul Pecherskie se află Casa cu Himere, o construcție cu arhitectură stranie, învăluită în mister și legende. Se spune că cel care a construit-o, Vladislav Gorodetsky, era vrăjitor, iar cei care încercau să locuiască în ea fără să îi fie urmași, erau blestemați. Casa este decorată cu sculpturi ciudate întruchipând sirene, șerpi, broaște, șopârle, pești, fecioare și vulturi. Orașul se bucură de o viață culturală bogată, iar în centru veți găsi o mulțime de galerii de artă precum Centrul de artă Pinchuk și muzee dedicate tuturor formelor de artă, inclusiv cea populară și cea orientală. Pe bulevardul Khreshchatyk se organizează multe evenimente importante din Kiev. Este principala arteră comercială unde artiștii amatori își expun operele spre vânzare, înțesată de magazine, restaurante și cafenele drăguțe.

 

 

                 Cum ajungi în Kiev?
 

 Aeroportul Internațional Boryspil (KBP) se află la 40 de minute de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.