Home   /   Bilete-de-avion   /   Koln
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Koln – orasul in care s-a nascut apa de colonie

                In vestul Germaniei, pe malurile raului Rin, se afla unul dintre cele mai vechi orase ale tarii, un loc in care numarul impresionat al monumentelor, bisericilor, muzeelor si constructiilor istorice va vor povesti despre un trecut care se intinde pe secole. Pe strazile sale inguste veti admira cladirile in stil baroc langa cele noi si indraznete, iar restaurantele, cafenelele si celebrele berarii germane, aproape mereu pline, dau un suflu de energie acestei metropole fermecatoare. Koln face parte din landul Renania de Nord-Westfalia si este un important centru economic si cultural al tarii, recunoscut ca fiind foarte liberal. De la plimbari pe raul Rin unde puteti admira peisajele superbe, acest oras isi cucereste turisti prin gama variata de atractii turistice de care dispune si viata culturala bogata gazduind o multime de evenimente si festivaluri precum festivalul de muzica si carnavalul anual numit „Al Cincilea Anotimp” care face orasul sa vibreze timp de cinci zile.

 

                In anul 50, romanii au fondat aici o asezare pe care au numit-o Colonia. Datorita pozitionarii strategice, la intersectia vaii Rinului cu principalele cai comerciale intre zonele de vest si est ale Europei, a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale ale regiunii. In 455 a fost cucerit de franci. In secolul al X-lea incep sa se construiasca primele biserici in stil romanic, iar in 1164 Arhiepiscopul Rainald von Dassel a adus osamintele celor trei Regi Magi, astfel Koln a devenit un important loc de pelerinaj. In Evul Mediu, era cea mai mare asezare a Germaniei, un loc prosper si dens populat. In anul 1475 a fost numit oras liber imperial. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost partial distrus, insa a fost frumos reconstruit. Orasul de pe Rin este unul dintre cele mai apreciate destinatii din Germania.

 

                Centrul vechi are un farmec aparte, stradute inguste pline de frumoase cladiri in stil gotic, monumente istorice, dar si o multime de localuri in care va puteti relaxa si unde puteti servi faimoasa bere locala Golsch. Aici se afla si principalul obiectiv turistic, Domul, o constructie impozanta care strajuieste orasul de multe secole. Are o inaltime de peste 150 de metri si face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1996. Uimeste prin arhitectura deosebita in stil gotic, iar cele doua turnuri ascutite sunt vizibile din orice parte a metropolei. In apropiere se afla Gara Centrala, o atractie turistica in sine, ridicata intre anii 1890-1894 si Primaria Veche cunoscuta in intrega lume pentru frumusetea ei. Ridicata inca din secolul al XIV-lea a fost treptat impodobita cu un turn in secolul al XV-lea si o arcada renascentista in secolul al XVI-lea. In Koln sunt 12 biserici in stil romanic si o multime de muzee care merita sa fie vizitate precum Muzeul Romisch-Germanisches si Muzeul Ludwiga care cuprinde una dintre cele mai mari colectii de arta si lucrari semnate de Pablo Picasso. Muzeul Ciocolatei este unic in lume si este dedicat istoriei de peste 3000 de ani a ciocolatei. Este situat pe malul stang al Rinului, o cladire futurista din sticla si aluminiu unde este prezentat tot procesul de fabricatie a ciocolatei. Apa de colonie Glockengasse 4711fabricata aici, este semnul distinctiv al orasului. Este cunoscuta inca din secolul al XVI-lea, reteta sa apartinand unui calugar, iar soldatii francezi, din timpul războaielor napoleonice, au contribuit la faima acestui produs pentru ca trimiteu acasa flacoane cu “eau de Cologne”. Pe strada Glockengasse, la numarul 4711, de unde isi si trage numele parfumul, puteti vizita un magazin de prezentare si un muzeu.

 


                Cum ajungi in Koln?

 

Aeroportul Cologne Bonn este situat la 15 min de centrul orasului. De aici puteti lua metroul, autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.