Home   /   Bilete-de-avion   /   Larnaca
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Larnaca – Unul dintre cele mai vechi orașe din lume

                 Pe coasta sudică a Insulei Cipru, scăldată de apele limpezi ale Mării Mediterane, se întinde orașul-port Larnaca, cu o istorie impresionantă de peste 6000 de ani unde diferite civilizații și-au lăsat amprenta, oferind acestui loc o identitate magică, plină de legende și tradiții deosebite. Este una dintre cele mai apreciate destinații turistice, care a ținut să-și conserve moștenirea antică, dar care a mizat și pe modernizare, oferind servicii de înaltă calitate. Plajele sale exotice precum Phinikoudes și McKenzie au fost premiate de multe ori cu Steagul Albastru datorită curățeniei impecabile și calității excepționale. Palmierii amețitor de înalți, cluburi, restaurante cochete în care puteți servi mâncarea tradițională cipriotă, viața de noapte vibrantă, dar mai ales numeroasele obiective care reflectă istoria și cultura acestui loc legendar, o să vă ofere o perspectivă diferită și încântătoare despre €œo vacanță la mare”.
 
                 Legendele spun că fondatorul orașului a fost Khittim, fiul cel mare a lui Noe, numindu-l Kition sau Kittium. Larnaca datează încă din epoca Miceniană când grecii micenieni au fondat regatului Kition în secolul al XIII-lea. Datorită poziției strategice, acest port de la Marea Mediterană s-a dezvoltat continuu devenind  ținta diferitelor civilizații puternice precum greci, romani, persani, egipteni, otomani, bizantini și britanici care au lăsat în spate o mulțime de vestigii importante și o parte însemnată din cultura proprie. Acest loc este adesea asociat cu filozoful grec Zenon care s-a născut aici și după ce și-a urmat studiile în Atena a fondat școala de filozofie stoică.

                  Plajele paradisiace și temperatura potrivită care permite apei să se mențină caldă aproape pe tot parcurusul anului fac din Larnaca cea mai populară destinație a Ciprului. Atmosfera antică se simte chiar și în zonele modernizate ale orașului, cucerindu-și turiștii cu poveștile, legendele, dar și vestigiile lăsate moștenire de o istorie cu rădăcini adânci. Phinikoudes este zona animată de o mulțime de cafenele, baruri și resturante pe plajă, atrăgând turiști din toate colțurile lumii. Larnaca sărbătorește timp de trei săptămâni, la începutul verii, Festivalul Inundațiilor  Kataklysmos, cu o serie de evenimente culturale. Carnavalul anual și  Procesiunea Sfântului Lazarus sunt ocazii de a intra în spiritul cipriot și de a experimenta tradițiile locale. Zona este faimoasă pentru dantelărie și argintărie, iar în satul Lefkara din imediata apropiere veți găsi cele mai frumoase produse. Lacul Sărat  din vestul stațiunii reprezintă o adevărată comoară naturală, aici puteți admira 80 de specii de păsări migratoare și cei peste 10.000 de flamingo care poposesc pe lac în lunile ianuarie și februarie. În apropiere se află moscheea Hala Sultan Tekke, despre care se crede că adăpostește mormântul mamei adoptive a lui Mohammed - Umm Haram.  Construcția a fost ridicată în 1816 și reprezintă un loc important de pelerinaj pentru musulmani. Un lăcaș de cult de interes pentru orodocsi este Biserica Sf. Lazăr, ridicată în secolul al IX-lea,  unde  legendele spun că a fost îngropat Lazăr, fratele Mariei. Lăsați-vă cucerit de aspectul deosebit al orașului și aflați câteva detalii despre istoria și cultura sa vizitând și Muzeul Medieval sau Muzeul de Arheologie, cel mai vechi muzeu privat din Cipru, administrat de familia Pierides. Conține colecții valoroase din preistorie, epoca romană, imperiul bizantin. Dacă sunteți în căutare de aventură, vă recomandăm o scufundare până la epava feribotului Zenobia, care în 1980 și-a găsit sfârșitul în apropierea țărmului.
 
                 Cum ajungi în Larnaca?
 
 Aeroportul Internațional Larnaca este situat la 6 km vest de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
               

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.