Home   /   Bilete-de-avion   /   Lisabona
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Lisabona – Tărâmul navigatorilor și al cuceritorilor

                 Întins pe șapte dealuri abrupte, cu un trecut impresionant în care cei mai vestiți cuceritori ai mărilor au contribuit la făurirea unui imens imperiu colonial, aceast oraș încântător trebuie cunoscut la pas, mergând agale pe străduțele înclinate care o să vă poarte spre peisaje superbe și o să vă povestească despre bogăția istorică și culturală a acestui loc. Așezată pe coasta vestică a Portugaliei, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo se varsă în ocean, această capitală scăldată de soare este unul dintre marile centre culturale europene ce își primește turiștii într-o atmosferă plăcută în care tradițiile, clădirile medievale recondiționate cu grijă și muzica fado cântată cu pasiune îi dau un aer cu totul deosebit.


 
                 Legendele spun că orașul a fost întemeiat de eroul grec Ulise, însă în mod cert fenicienii s-au stabilit aici primii, acum 3000 de ani, numind locul Alis Ubbo a€“ Malul Încântător. Datorită poziției strategice, a fost cucerit de greci, cartaginezi și romani. Aceștia din urmă au botezat orașul Felicitas Julia și au dominat zona din anul 205 î.e.n până în secolul al V-lea. În 714, orașul a fost cucerit de maurii din nordul Africii, obligând localnicii să se convertească și să vorbească limba arabă. Aceștia i-au dat numele de Lissabona și pentru 400 de ani au reușit să țină la distanță creștinii. În 1147, sub comanda lui Dom Afonso Henriques, armata creștină cucerește orașul a€“ „reconquista”. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din istoria țării. În 1260 Lisabona primește statutul de capitală datorită poziției avantajoase a portului. Orașul cunoaște o dezvoltare rapidă iar din secolul al XV-lea începe epoca de aur a Portugaliei, perioada marilor descoperiri și a colonizărilor. Au fost descoperite noi teritorii în Africa, America de Sud, India și ulterior aurul din Brazilia. Lisabona a înflorit devenind centrul celei mai puternice națiuni din Europa, la momentul respectiv. Totul a fost schimbat în 1755 când un cutremur puternic urmat de un tsunami catastrofal a ingenunchiat Lisabona distrugând mai mult de jumătate din oraș. În acea zi fatidică s-au pierdut peste 90.000 de suflete. În secolul al XIX-lea a fost cucerită de Napoleon Bonaparte. Au urmat ani de frământări, rascole, dictaturi militare, asasinări, dominație, însă în secolul al XX-lea capitala Portugaliei și-a regăsit liniștea și a înflorit devenind o capitală europeană încântătoare.

 

                 Amestecul de culori și stiluri arhitecturale, parcuri urbane pline de verdeață, cafenele elegante și plajele superbe scăldate de apele Atlanticului contribuie la farmecul de neegalat al Lisabonei. În plimbare pe străduțele pietruite ale acestei capitale veți găsi contructii gotice, baroce, romanice și manueline, cruțate de trecerea timpului și care stau mărturie unei istorii tumultoase. Transportul în oraș este asigurat de trei funiculare și un lift, astfel încât să se poate merge rapid și în zonele în care autovehiculele nu pot ajunge. Cele patru cartiere importante sunt Baixa, Alfama, Bairro Alto și Bairro de Belem. Ridicat  pe mai multe dealuri, „Orasul Vechi” - Alfama a rămas aproape neatins de catastrofele din 1755. Veți simți aici cu adevărat influența musulmană, dar și spiritul tradițional. Zona este plină de construcții medievale precum cea mai veche biserică a orașului, ridicată în 1147, Igreja de Santa Maria Maior a€“ Catedrala Se. Arhitectura sa este o îmbinare a mai multor stiluri, de-a lungul timpului fiind modificată de mai multe ori. Pe cea mai înaltă colină se află Castelo de Sao Jorge (Castelo dos Mouros) care o să vă ofere cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. Cartierul Baixa cu cele două mari piețe, Rossio și Figueira, se aflat în inima metropolei și a fost ridicat pe ruinele lăsate în urma cutremurului. Zona este considerată centrul comercial și este împânzită de cafenele, magazine și restaurante în care puteți gusta din bucătăria locală. De asemenea, aici puteți admira câteva construcții care reflectă concepția iluminismului. În Bairro Alto veți cunoaște viața de noapte a Lisabonei, locul preferat al tinerilor. Este zgomotos și ancorat în ceea ce înseamnă secolul XXI. Istoria orașului o veți afla în cartierul Belem, locul în care trecutul se contopește cu prezentul. Găzduiește printre altele și două monumente protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO: Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimos, o construcție impozantă și costisitoare, ridicată în secolul al XVI-lea, care găzduiește mormântul faimosului Vasco da Gama, cel care a descoperit drumul naval către India, dar și a poetului național Luis de Camoes. De asemenea, o mulțime de muzee vă așteaptă să descoperiți detalii importante despre istoria acestui oraș.Centrul cultural de aici reprezintă o atracție turistică majoră, adăpostind o colecție de opere ale marilor artiști precum Dali, Picasso și Magritte. Lisabona are o viață culturală foarte bine definită, găzduind o mulțime de festivaluri și evenimente internaționale precum Expo 98, Tenis World Master 2001, Euro 2004, Festivalul Almada sau Festivalul de Jazz.
 


                 Cum ajungi în Lisabona?
 
 „Aeroporto da Portela” se află în apropierea orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.