Home   /   Bilete-de-avion   /   Londra
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Londra - Rafinament și stil

                 Eleganta capitală a Angliei și a Regatului Unit al Marii Britanii atrage pe tot parcursul anului milioane de turiști prin aerul său inconfundabil. Așezată pe malurile Tamisei, este cel mai mare oraș al Europei, un loc al discrepanțelor puternice, o metropolă exuberantă, dar și conservatoare, morocănoasă, dar plină de viață, cu o diversitate amețitoare de etnii, culturi și tradiții. Londra a știut să-și pună în valoare moștenirea istorică oferind o listă interminabilă de atracții. Acest oraș fabulos te schimbă, îți oferă o nouă percepție despre viață, te cucerește și te face să nu regreți nici un ban chetuit aici, deși se situează printre cele mai scumpe capitale. Localnicii sunt veseli, primitori și veșnic îndrăgostiți de pub-urile lor cu caracter specific unde veți trăi o adevărată experiență dacă aveți șansa să urmăriți un meci de tenis sau de fotbal alături de ei. Londra este gazda Turneului de tenis de la Wimbledon și are două cluburi faimoase de fotbal, Arsenal și Chelsea. Recunoscută și pentru viața de noapte electrizantă, oferă o mulțime de baruri, restaurante și cluburi apreciate în rândul celor mai mari petrecăreți.


 
                 Istoria acestui oraș se întinde pe mai bine de 2000 de ani. La început a fost o așezare celtă, însă în anul 43, romanii au invadat zona și au fondat Londiniumul. În 61 a fost devastat și ars din temelii de  către celți iar după căderea Imperiului Roman locul a fost abandonat până  în secolul al X-lea când a fost reocupat.  Westminster era un oraș separat la început, însă cu timpul s-a unit cu Londra, iar în secolul al XII-lea a primit statutul de capitală a regatului. În 1666 un incediu devastator a distrus o mare parte a orașului. Reconstrucția sa a permis arhitecților să ridice clădiri emblematice, unele dintre acestea pot fi admirate și astăzi. Dezvoltarea continuă a făcut ca la începutul secolului al XIX-lea, Londra să devină cel mai mare oraș al lumii. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza bombardamentelor, a suferit distrugeri, însă și-a recâștigat repede frumusețea arhitecturală, îmbinând mai multe stiluri care îi conferă un aer cosmopolit și interesant.

 

                Dovezile celor două milenii de istorie și cultură le veți întâlni la tot pasul, orașul se mândrește cu monumente antice,  30 de teatre și peste 240 de muzee și galerii de artă. Centrul vechi, numit "The City” este cel mai important centru financiar al Regatului Unit, însă plimbându-vă pe străduțele medievale aveți ocazia să admirați o mulțime de muzee care datează din epoca Georgiană sau Victoriană, recunoscute pe plan internațional. Aici puteți admira monumente și vestigii rămase din vremuri de mult trecute precum rămășițele zidului romanic. Toate acestea contribuie la farmecul unic al acestui loc și îți dau sentimentul că măreția fostului imperiu colonial nu a apus niciodată. Aici puteți vizita obiective importante precum Tower Bridge,Turnul Londrei, protejat de patrimoniul UNESCO, unde sunt păstrate  bijuteriile Coroanei Britanice și Catedrala Sf. Paul, una dintre cele mai frumoase construcții ale lui Christopher Wren. West End este cartierul destinat distracției fiind plin de restaurante, cinematografe și teatre celebre. Aici se află și Soho, un fel de „Red District” londonez, cu barurile și cluburile sale controversate și pline de viață. Toate instituțiile guvernamentale plus o mulțime de monumente istorice „ cu greutate” le puteți vedea în Westminster. Atracția principală a acestui oraș rămâne fără discuție Palatul Buckingham, reședința familiei regale. Momentul în care se schimă gărzile reprezintă un adevărat spectacol pentru turiști. În Mănăstirea Westminster, una dintre cele mai vechi clădiri din țară, au fost încoronați toți regii și toate reginele Angliei începând cu 1066. Este protejată de patrimoniul UNESCO,  precum și  Palatul Parlamentului așezat pe malul Tamisei, care a fost reședința familiei regale până în 1512. Această clădire găzduiește un simbol al Angliei, ceasul Big Ben. Londra este un oraș viu într-o continuă evoluție, cu un potențial turistic deja cunoscut. De aici se stabilesc tendințele în artă, arhitectură, tehnologie, design și modă, fiind unul dintre cele patru capitale ale modei. Dacă doriți o amintire inedită, mergeți în Greenwich la Obervatorul Regal care marchează meridianul zero al lumii și faceți o poză cu jumătate de corp într-o emisferă și jumătate în cealaltă.  

 

 
                 Cum ajungi în Londra?
 
 Fiind un nod major de transport aerian internațional are multe aeroporturi în apropiere: Heathrow (cel mai aglomerat aeroport din lume, pentru traficul internațional), Gatwick, Stansted, Luton, London City Airport, Southend.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.