Home   /   Bilete-de-avion   /   Lyon
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Lyon – Capitala gastronomică a lumii

                 Cu un renumit potențial pentru artă și cultură, Lyon este o frumoasă metropolă din sud-vestul Franței în care mâncarea se savurează cu fiecare înghițitură, iar degustarea vinului local este o adevărată experiență. În mod paradoxal, stresul și agitația specifică marilor orașe lipsește, oamenii de aici sunt veseli și știu să aprecieze frumusețea vieții. Situat la confluența râurilor Rhone și Saone, este locul în care istoria bogată a lăsat în urmă construcții și vestigii valoroase, păstrate cu grijă, iar mulțimea de tradiții și obiceiuri aduc un aer diferit și atrăgător. Industria de mătase și preparatele locale de excepție au contribuit major la notorietatea de care se bucură Lyon. Orașul se mândrește cu personalitățile care s-au născut aici precum Saint-Exupery, Rabelais, Jean Moulin și frații Lumiere.

 

                 În secolul I î.e.n., romanii au întemeiat aici o așezare numită Lugdunum, în traducere "€“dealul luminos". Timp de trei secole a fost centrul politic, economic și militar al celor trei Galii. De-a lungul istoriei a trecut și prin perioade întunecate, însă în secolul al XI-lea a cunoscut o dezvoltare puternică devenind Primat al Galilor. În timpul Renașterii a evoluat semnificativ din toate punctele de vedere, dar mai ales arhitectural. La sfârșitul secolului al XV-lea, Lyon era un important centru comercial, datorită industriei mătăsii și a târgurilor organizate aici. Potențialul său a atras elita intelectuală și artistică care au contribuit la înfrumusețarea acestui loc. În 1789, orașul își încetinește dezvoltarea din cauza Revoluției Franceze, însă odată cu înființarea Imperiului Francez cunoaște o nouă perioadă înfloritoare. În timpul celui de-al Doilea Război Mondială a jucat un rol important, devenind capitala Rezistenței Franceze în fața ocupației germane.

 


                    Arhitectura deosebită din Lyon este rezultatul a peste 2000 de ani de istorie și cultură. Puteți admira vestigiile care poartă semnul marelui Imperiu Roman și construcții grandioase din Evul Mediu alături de clădirile îndrăznețe ale secolului XX. Anual, în decembrie, are loc festivalul care atrage o mulțime de turiști prin aspectul  încântător dat metropolei de instalațiile de iluminat care sunt montate la principalele clădiri istorice. Este o tradiție care a început în 1989 și care este sărbătorită printr-o mulțime de evenimente cuturale. Centrul vechi, parte a patrimoniului UNESCO din 1998, este compus din cartierul Vieux, dar și colinele Croix-Rousse și Fourviere. Cele două râuri care străbat orașul, Rhone și Saone, se întâlnesc în partea de sud a centrului formând o mică peninsulă - Presqu`lle. Aici se află cele mai importante clădiri guvernamentale, muzee, dar și una dintre cele mai mari pieți publice din Europa. În partea de vest, pe colina Fourviere, se află celebra catedrală Nôtre-Dame de Fourviere cu o arhitectură uimitoare, dedicată Fecioarei Maria. Turiști pot avea acces în anumite perioade la turnul de nord, unde se pot bucura de o priveliște minunată asupra orașului. În imediata apropiere se află Turnul Metalic,  cel mai înalt punct din Lyon, inaugurat în 1894. Colina Croix-Rousse, aflată în nord, găzduiește renumite magazine și ateliere de mătase. Una din principalele atracții sunt pasajele pietonale construite pe sub case care vă permite să treceți de la o stradă la alta a€“ traboules. Cele mai frumoase și misterioase le veți întâlni în centrul vechi. Lyonul este împânzit de numeroase cafenele, bistrouri și restaurante sofisticate care se mândresc cu cele mai gustoase preparate.

 

 

                 Cum ajungi în Lyon?
 
 Lyon's Saint-Exupery Airport se află la 25 de km este de acest oraș. De aici puteți merge cu taxiul sau autobuzul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.