Home   /   Bilete-de-avion   /   Madrid
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Madrid – Orașul toreadorilor și al dansului flamenco

                 Capitala Spaniei se remarcă prin extreme, un oraș fascinant, efervescent, cochet, modern și deopotrivă încărcat de istorie, cultură și tradiții. Această metropolă are îndeajuns de multe lucruri deosebite de arătat încât atrage pe tot parcursul anului o mulțime de turiști molipsiți de energia și entuziasmul caracteristic spaniolilor. Situat în inima Peninsulei Iberice, pe malurile râului Manzanares, Madrid te așteaptă să rătăcești pe străduțele și piețele sale care nu și-au pierdut din farmecul medieval, să simți pasiunea în dansul flamenco, să petreci și după răsăritul soarelui și să te lași cucerit de intensitatea vieții culturale și artistice. Atmosfera unică, inconfundabilă este animată de o mulțime de festivaluri și evenimente care fac străzile să vibreze și care o să vă demonstreze că madrilenii știu să petreacă.
 
                 Originile romane sau arabe ale acestui oraș sunt disputate intens și în zilele noastre.  Cert este că această zonă a fost locuită încă din vremuri preistorice așa cum arată săpăturile arheologice. Se crede că numele orașului se trage din cuvântul pre-musulman Matrice, care face referire la apele din zonă. Primele referințe concrete apar în secolul al X-lea când a fost ridicat un fort aici. Acesta a fost ocupat de mauri și a început să se dezvolte târgul care peste timp a devenit un imens oraș. În 1085 a fost cucerit de Alfonso al VI-lea. În timpul reconquistei maurii și evreii s-au localizat în zona Moreria iar în 1494 au fost trimiși în exil. De-a lungul timpului a fost cucerit de Enrique de Tastamara, cedat Regelui Leon al V-lea de Armenia care a fost detronat de Sultanul de Babilonia. Enrique al III-lea este cel care a reinclus Madridul Regatul Castiliei și a fondat El Pardo. Felipe al II-lea a mutat curtea imperială la Madrid în anul 1561, fără a exista un decret oficial. Madrid și-a păstrat statutul de capitală până în zilele noastre cu o singură exeptie, între anii 1601-1606 Felipe al III-lea a mutat curtea la Valladolid. Începând cu secolul al XVIII-lea, a cunoscut o evoluție impresionantă din toate punctele de vedere, dar mai ales arhitectural. În 1808 revolta pornită la Puerta del Sol a dat naștere Războiului de Independență. A cunoscut și perioade întunecate, însă Madrid a progresat constant până a ajuns una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii.

                 Îmbinarea perfectă între elementele modernismului cu cele clasice dau farmecul acestei metropole care reușește să-și păstreze aerul istoric prin palate impresionante, muzee, monumente și vestigii spectaculoase, arătându-și în același timp și caracterul tânăr, plin de viață prin legendarele cluburi, puburi, cafenele elegante și magazine selecte. Iubitorii de fotbal vor fi impresionați de giganticul stadion Real Madrid sau€“ Bernabeu, iar pentru cei care își doresc o experiență cu adevărat inedită, luptele cu tauri reprezintă o tradiție ciudată, dar reprezentativă pentru acest oraș. Viața culturală este foarte bine exprimată, peste tot, pe străzi sau la metrou veți întâlni expoziții de fotografie, sculptură  sau ceramică. În Plaza de Oriente se află Palacio Real, unul dintre cele mai frumoase monumente ale Madridului, folosit pentru găzduirea evenimentelor sau recepțiilor oficiale. Este reședința oficială a regelui și a familiei sale. Orașul numără peste 70 de muzee iar trei dintre ele sunt numite "€œtriunghiul de aur” și sunt recunoscute pe plan internațional. Museo del Prado este cel mai mare muzeu de artă din lume, ridicat la sfârșitul anilor 1700, în care veți putea admira lucrări impresionante ale marilor artiști ai Spaniei precum Diego Velasquez, Francisco Goya, El Greco, Bartolomeu Esteban Murillo sau Jusepe de Ribera. În Muzeul Național Centrul de Artă Regina Sofia veți găsi cea mai bună colecție de artă modernă a Madridului, aici sunt expuse o parte din capodoperele artisitlor Miro, Pablo Picasso, Kandinsky, Bacon și Dali. Al treilea este Museo Thyssen-Bornemisza care atrage prin expozițiile sale interesante care conțin opere unice și impresionante. Mișcări amețitoare, dorința și pasiunea cu care se dansează flamenco aici exprimă esența spirituală a orașului. Deschis din 1959, Corral de la Moreria este unul dintre cele mai vechi baruri de flamenco din Madrid, oferind o atmosferă autentică.
 
                 Cum ajungi în Madrid?

 
 Aerportul internațional Madrid-Barajas este cel mai mare din Spania și se află la 13 km de oraș. De aici puteți lua autobuzul, taxiul sau metroul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.