Home   /   Bilete-de-avion   /   Malaga
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Malaga – Casa lui Picasso

                 Se spune că cea mai frumoasă linie de țărm a Mediteranei este Coasta del Sol, în sudul Spaniei, cu peisajele și plajele sale spectaculoase. Situat în această zonă paradisiacă, în apropierea Strâmtorii Gibraltar, acest vechi oraș-port scăldat de razele soarelui aproape în fiecare zi a anului exercită o atracție deosebită. Deși modernizarea din ultimii ani i-a dat o înfățișare nouă și tinerească, păstrează caracterul tradițional în esență. Străjuită în nord de munții Malga și înconjurată de două râuri, Guadalmedina și Guadalhorce, Malaga a fost înzestrată cu o frumusețe naturală de excepție și o moștenire culturală de invidiat care poartă amprenta mai multor civilizații, lăsată de cei peste 3000 de ani de istorie. Este orașul în care s-a născut marele artist Pablo Picasso, iar bogăția artistică și arhitecturală este inestimabilă.

 
                Fenicienii au fondat aici în jurul anului 800 i.e.n. orașul Malaka. În secolul al VI-lea i.e.n. a intrat sub ocupație greacă timp de 70 de ani și ulterior a ajuns în puterea cartaginezilor. După războiul punic, romanii au preluat conducerea și au redenumit orașul Flavia Malacita. În această perioadă s-a dezvoltat puternic ajungând un port comercial important.  După căderea Imperiului Roman, Malaga a ajuns sub stăpânire vizigotilor și în secolul al VIII-lea a fost cucerită de mauri, primind numele de Malaqah. La sfârșitul  „Reconquistei”, în 1487, orașul a redevenit creștin. În timpul războiului civil spaniol din 1936 a fost puternic bombardat, însă și-a recăpătat treptat strălucirea, iar după 1960, datorită turismului înfloritor, a cunoscut o evoluție impresionantă devenind una dintre cele mai râvnite atracții turistice ale Spaniei.

 

                 Malaga este renumită pentru nopțile incendiare, plajele superbe, vinurile locale și bucătăria mediteraneană foarte apreciată, iar frumusețea naturală și amestecul de cultură, tradiții, istorie desăvârșesc imaginea deosebită a acestui vechi port. Muzeul Picasso este găzduit de palatul Buenavista, în centrul vechi, și reprezintă una dintre cele mai importante atracții ale orașului. Aici aveți ocazia să admirați numeroase capodopere lăsate de marele artist. Casa în care s-a născut Picasso aflată în piața Merced este deschisă publicului și oferă informații despre viața și familia sa. Unul dintre cele mai vechi monumente ale orașului este amfiteatrul roman care datează din secolul I î.e.n. Este situat în partea de vest, în imediata apropiere a fortăreței Alcazaba, construcție arabă impresionantă care datează din secolul al IX-lea, înconjurată de trei ziduri de protecție pentru a se apăra de atacurile piraților. Catedrala din Malaga- La Manquita o să vă încânte prin măreția sa și prin îmbinarea armonioasă a mai multor stiluri arhitecturale precum gotic, baroc și renascentist. Ridicarea sa a început în secolul al XVI-lea și a durat aproape două secole.  În oraș se țin multe evenimente și festivaluri care dau un aer vesel acestui loc. Strada Larios este considerată centrul comercial, iar străduțele înguste și pietruite care încep de aici sunt împânzite de magazine și cafenele drăguțe. Atmosfera pe care o veți întâlni în Malaga este seducătoare, un oraș modern și plin de viață care o să vă poarte pe străzile sale și o să vă povestească cu mândrie despre moștenirea istorică și o să vă arate grădinile și parcurile sale despre care se spune că sunt cele mai frumoase din Spania.

 
                 Cum ajungi în Malaga?
 
 Aeroportul din Malaga este situat în partea sud estică a orașului la 8 kilometri distanță.

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.