Home   /   Bilete-de-avion   /   Mallorca
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Palma de Mallorca - Mica perlă din Mediterană

                 Armonia dintre aspectul tradițional, frumusețea naturală și modernizarea din ultimii ani au transformat insula Mallorca din arhipelagul balear în una dintre cele mai exclusiviste destinații din Spania. Atmosfera relaxantă, aspectul exotic al plajelor aproape ireal de frumoase scăldate, de ape cristaline, peisajele sălbatice și istoria deosebită îi dau acestui loc o eleganță aparte. Palma, cum numesc localnicii capitala insulei, este situată într-un golf și este renumită pentru viața de noapte intensă, hoteluri luxoase, restaurante și cafenele cu aer boem presărate printre construcții impresionante care păstrează amprenta vechilor civilizații precum greci, romani,bizantini și arabi care au contribuit la definirea culturii, tradițiilor și caracterului deosebit al acestei insule considerată mica perlă din Mediterană.
 

                 Săpăturile arheologice demonstrează existența unor așezări în această zonă încă din Epoca de Bronz. Numele de Palma datează din perioada în care insula se afla sub conducerea romanilor, din anul 123 i.e.n. După căderea Imperiului Roman a fost cucerită de vandali, bizantini și ulterior mauri. În Evul Mediu a intrat sub dominație arabă și a primit numele de Medina Mayurga. În  1229 regele Jaime I, conducătorul Valenciei și al Aragonului, a cucerit insula. Acesta a transformat Palma în una dintre cele mai importante noduri comerciale. Atacurile repetate ale piraților turci au destabilizat economia, însă odată cu noua rută către Indii deschisă de Charles al III-lea, invaziile s-au terminat. Din secolul XX Palma cunoaște o evoluție fulminantă datorită industriei turismului, atrăgând prin frumusețea și exotismul său.

                 Relieful diversificat potențează frumusețea de neegalat a acestei insule. Deși este recunoscută pentru superbele sale plaje precum Playa de Palma, Cala- Mayor, Ses Covetas, Es Trenc sau Mondrago, Mallorca se mândrește și cu peisajele uimitoare de pe coasta de nord, unde lanțul muntos Serra de Tramuntana domină regiunea, oferind golfulețe cu aspect sălbatic, maluri abrupte, păduri de pini și mici sate care păstrează esența tradițională a acesui loc. Capitala, orașul Palma, este renumită în întreaga lume pentru producerea și comercializarea de perle și încântă prin arhitectură veche, dar și prin aspectul modern pe care l-a căpătat în ultimii ani. Farmecul veacurilor trecute o să vă cucerească mergând printre străduțele înguste ale orașului vechi. Situat în zona de sud-est a Palmei, aproape de portul ticsit de vase elegante de toate mărimile, acest loc plin de dovezi ale istoriei tumultoase, adăpostește o mulțime de galerii de artă sau muzee care sunt găzduite în clădiri cu mare valorea istorică. Aici aveți la dispoziție și o mulțime de cafenele și restaurante drăguțe în care puteți gusta din rafinată bucătărie tradițională. Silueta impunătoare a Catedralei La Seu, amplasată pe cea mai înaltă colină din centrul vechi, aproape de malul mării, o să vă încânte fără îndoială. A fost ridicată pe ruinele unei vechi moschei și deși construcția a început în 1229, a fost finalizată abia în 1601. Stilul gotic predomină în arhitectură iar marele artist Antoni Gaudi  și-a pus amprenta unică asupra ei în 1901 când a participat la lucrările de restaurare. Aici se află mormântul "Madre de Deus" păzit de niște statui-îngeri. Castelul Bellver a fost de asemenea, ridicat pe ruinele unui vechi sit musulman și oferă o priveliște fermecătoare asupra golfului. Este singura fortăreața cu formă circulară din lume și adăpostește muzeul de arheologie în cadrul căruia sunt expuse sculpturi clasice. În Palma veți întâlni o mulțime de muzee valoroase precum Muzeul de Artă Contemporană în care veți admira capodopere ale marilor artiști precum Salvador Dali, Pablo Picasso sau Joan Miro și muzeul construit sub forma unui mic sat numit€“ "Pueblo Espanol" în care arhitectura spaniolă este frumos evidențiată. Palma este un oraș distins în care pofta de viață a localnicilor este molipsitoare.

 
                 Cum ajungi în Palma De Mallorca?
 
 Aeroportul din Palma de Mallorca se află la 9 km de centrul orașului. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.