Home   /   Bilete-de-avion   /   Malta
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Malta – În inima Mediteranei

                 Insulele Malteze te seduc prin misticismul care le învăluie, un tărâm exotic, în mijlocul Mării Mediterane, de o frumusețe greu de exprimat care o să vă poarte în lumea magică a templelor străvechi dedicate zeităților, a peșterilor misterioase, locurilor preistorice, închisorilor subterane și palatelor retrase. Magnetismul acestui loc a atras, în trecut, diferite civilizații puternice care și-au lăsat o parte din tradițiile și cultura proprie, oferind acestor insule o identitate prețioasă. Piatra aurie, care se găsește din belșug aici, i-a adus numele de „insula de miere”, influențând secole la rând arhitectura. Arhipelagul Maltez se află între peninsula Italiei și continetul african și este compus din șase insule dintre care doar trei sunt locuite de unul dintre cele mai vechi popoare creștine din lume. Malta vă așteaptă să vă pierdeți pe străduțele șerpuite ale orașelor și ale satelor tradiționale, să vă arate comorile sale, să-i aflați tainele și să povestească despre istoria sa milenară care pe alocuri se împletește cu legende.

 
                 Insulele păstrează dovezi ale unor civilizații preistorice care au locuit aici acum 7000 de ani. Cel mai probabil au venit din zona în care se află acum Sicilia, pe atunci fiind unită cu Malta printr-un cordon de pământ care din cauza topirii calotelor glaciare, a dispărut sub apă. În urmă cu 4000-5000 de ani au fost ridicate templele megalitice, mai vechi decât piramidele din Egipt. Primele referințe mai sigure apar din secolul al IX-lea î.e.n. când fenicienii au colonizat arhipelagul și au pus principalei insule numele Malat sau€“ „port sigur”. În secolul al VI-lea i.e.n. a fost cucerită de punici, iar în 218 î.e.n. a intrat sub dominație romană. În anul 879 a fost ocupată de arabi care au rămas aici timp de două secole, influențând major cultura și arhitectura. De asemenea, malteza este un dialect arab. De-a lungul istoriei au existat o mulțime de civilizații care s-au luptat pentru supremație precum normanzi, sicilieni, francezi, aragonezi și castilieni. Din 1523, Cavalerii Ordinului Ioaniților au preluat controlul Maltei și astfel cunoaște perioada de dezvoltare puternică. În 1798 este cucerită de francezii conduși de Napoleon Bonaparte. Poporul a cerut ajutorul britanicilor și în 1802 a fost retrocedată Ordinului Ioaniților. Observând potențialul acestor insule, Anglia a anexat Malta în 1814. În 1964 obține independența, iar în în 2004 a devenit membră a Uniunii Europene.

 

                 Țara cavalerilor maltezi își primește turiștii într-o atmosferă încântătoare, cu mult soare, plaje sălbatice care se întind lin spre mare, peisaje spectaculoase și cu sute de construcții antice și vestigii enigmatice. Este un paradis pentru cei pasionați de istorie și cultură străveche, dar și un loc perfect pentru iubitorii de soare și sporturi nautice. Arhipelagul Maltez este compus din șase insule superbe care trebuie descoperite în tihnă pentru a înțelege farmecul diferit pe care îl poartă fiecare dintre ele. Insula Malta este cea mai mare ca suprafață și oferă o mulțime de atracții turistice care o să vă uimească și o să vă încânte în egală măsură. Aici aveți ocazia să vedeți unele dintre cele mai vechi construcții cunoscute de om - templele megalitice de la Hagar Qim. În imediata apropiere se află Grota Albastră, o arcadă din stâncă naturală de o frumusețe rară. De asemenea, puteți vizita orașe fortăreață, biserici baroce și palate medievale impresionante. Capitala Maltei, Valletta se află pe lista patrimoniului UNESCO și este cea mai aglomerată zonă istorică din lume având peste trei sute de monumente pe o suprafață relativ mică. Unul dintre cele mai apreciate obiective este Catedrala Sf. Ioan, cu arhitectura în stil baroc, care adăpostește o capodoperă inestimabilă,€“ tabloul ce reprezintă Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, pictat de Caravaggio. Insula Gozo este mai tradițională și încântă prin peisajele sale pitorești și de asemenea, prin templele megalitice existente și aici, dar și prin poveștile pe care le veți auzi despre acest loc. Legendele spun că aici l-a ținut Calypso fermecat pe Ulise timp de șapte ani. Insula Comino este un paradis pentru cei pasionați de scufundări și surf și atrăgând prin frumusețea naturală cu care a fost înzestrată precum Laguna Albastră,€“ o piscină naturală uriașă. Ultimele trei insule, Cominotto, Filfla și St. Pavel, sunt nelocuite. Bucătăria malteză reprezintă o îmbinare a mai multor stiluri de artă culinară și vă va încânte simțurile cu siguranță.

 

                 Cum ajungi în Malta?
 
 Aeroportul Internațional Malta este situat la 5 km de capitală Valletta. De aici puteți ajunge în centru cu autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.