Home   /   Bilete-de-avion   /   Manchester
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Manchester – Muzică și mult fotbal

                În secolul trecut, Manchester, era renumit ca fiind cel mai mare producător de textile din lume, aducând un aport major în Revoluția Industrială, însă cu timpul s-a reinventat devenind un oraș încântător și plin de viață al cărui nume este imposibil să nu îl asociezi cu muzica și fotbalul. Este locul în care au luat ființă câteva  formații de muzică celebre precum The Stone Roses, The Chemical Brothers, Oasis și găzduiește două dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal: Manchester City și Manchester United. Această metropolă din nord-vestul Angliei se mândrește de asemenea, și cu multe clădiri spectaculoase și capodopere arhitecturale.
 

                 În timpul Imperiului Roman, aici se afla o așezare numită Mamucium, însă după retragerea romanilor locul a fost părăsit. Referințe concrete despre acest loc apar abia în secolul al XII-lea. În secolele ce au urmat, acest oraș a început să se dezvolte treptat ajungând un centru comercial important. Odată cu Revoluția Industrială cunoaște o evoluție importantă devenind primul oraș industrializat din lume, cel mai important centru al manufacturii materialelor textile, primind numele de Cottonopolis. De asemenea, era recunoscut și pentru descoperirile oamenilor de știință din cele două universități ale orașului: University of Manchester și Manchester Metropolitan University, care au reușit să dividă pentru prima oară atomul și care au dezvoltat primele softuri pentru calculatoare. În secolul XX, intră într-o perioadă mai întunecată, fabricile de textile și portul se închid. Începând cu anii '80, Manchester începe să se reinventeze treptat, iar în zilele noastre este considerat unul dintre cele mai mari și importante orașe din Anglia.

 

                 Este adevărat că în Machester plouă destul de des, însă face parte din farmecul acestui oraș care vă pune la dispoziție o mulțime de cafenele și pub-uri drăguțe, mai ales în centru, în care vă puteți adăposti și în care puteți simți cu adevărat spiritul englezesc. În centrul orașului, aflat în partea estică a râului Irwell, lângă confluența râurilor Medlock și Irk, veți găsi o mulțime de construcții interesante vechi și noi care reflectă anii de glorie ai trecutului sau dorința de reinventare din ultimul timp. Primăria orașului se ridică impunătoare, uimind prin arhitectura sa în stil gotic victorian. Este emblematică pentru Manchester, demonstrând bunăstarea secolului al XIX-lea. În imediata apropiere se află frumoasa Galerie de Artă Manchester care își etalează colecțiile în niște decoruri superbe victoriene și contemporane. Orașul găzduiește o mulțime de galerii de artă și muzee interesante pentru cei pasionați de istorie și cultură precum Cube Gallery, Museum of Science and Industry și Manchester Museum. Turnul Beetham a fost ridicat recent, inaugurat în 2006, și este una dintre cele mai înalte construcții din Marea Britanie. Pentru iubitorii de fotbal o vizită la stadionul Old Trafford reprezintă o adevărată experiență. Manchester United este clubul cu cei mai mulți suporteri din lume. Acest fost oraș industrial, a fost restructurat aproape din temelii căpătând o imagine îndrăzneață și cuceritoare în care nopțile sunt animate de cele mai cunoscute cluburi din Marea Britanie.

 

                 Cum ajungi în Manchester?
 
 Aeroportul Internațional Manchester este situat în sudul orașului. De aici puteți lua trenul, autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.