Home   /   Bilete-de-avion   /   Marrakech
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Marrakech – Inima Marocului

                 Amplasat într-un cadru natural de poveste la poalele munţilor Atlas, în inima Marocului, acest oraș imperial a reușit să-și păstreze mult din savoarea vechilor tradiții și a trăsăturilor africane atrăgând o mulțime de turiști fascinați de amestecul armonios al diferitelor culturi și de atmosfera fermecătoare. Este cunoscut și sub numele de „Oraşul Roşu” datorită nuanței de roz sau de roșu cărămiziu în care sunt vopsite toate clădirile și deși poartă și câteva influențe europene lăsate de colonizările franceze și spaniole din trecut, Marrakech are un aspect tradițional și ține să-și păstreze vii originile.


                 Această zonă a fost populată încă din neolitic de berberi. Întemeierea propriu zisă a orașului a început în 1062 din dorința emirului Almoravid Insuf ibn Tastin. În 1147 a fost cucerită de almohazi. Aceștia și-au mutat aici capitala din 1147 până în anul 1269 când a intrat sub ocupația merinzilor. Începând cu secolul al XVI-lea cunoaște o evoluție impresionantă sub dinastia Saidita. De-a lungul timpului, Marrakech se dezvoltă trepatat sub diferite dinastii și civilizații care au contribuit major la înfrumusețarea acestui loc. În 1912 orașul intră sub dominație franceză timp de 45 de ani. Din 1916 începe construcția orașului modern. După declararea independenţei a devenit unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii.
 

                 Arhitectura orașului este unică și magnetizantă îmbinând influențele diferite pe care le-a moștenit de-a lungul timpului. Marrakech este un oraș colorat și plin de farmec care de multe ori o să vă ofere senzația că ați fost transportat în timp, într-o lume magică de mult apusă. Centrul vechi, numit Medina, este încă îngrădit de zidurile și porțile antice și reprezintă principala atracție a orașului. Este o zonă de basm cu străduțe înguste și întortochiate, palate, bazaruri orientale, vechi fortificații și o mulțime de construcții impresionante. În inima centrului vechi se află piața Djemaa el Fna, inclusă în patrimoniul UNESCO din 1985, în jurul căreia s-a dezvoltat orașul. Este cea mai mare piață tradițională souk din Maroc, un loc aglomerat învăluit de farmecul oriental. În timpul zilei aici se află o mulțime de tarabe și vânzători ambulanți de la care puteți cumpăra aproape orice vă doriți, iar în timpul nopții locul se transformă total, devenind o zonă împânzită de mese unde vă puteți relaxa și puteți gusta din bucatele tradiționale. Moscheea Koutubia este cea mai înaltă clădire din oraș și reprezintă punctul central de unde se fac chemările la rugăciune, de câteva  ori pe zi. Deși în nicio moschee din oraș accesul creștinilor nu este permis, puteți admira din exterior arhitectura moscheilor care se apropie de perfecțiune. Palatele șeicilor precum  Palatul Bahia, Palatul Badi sau Palatul Regal sunt obiective care nu trebuie să lipsească din lista dumneavoastră de atracții de vizitat pentru că sunt un exemplu de arhitectură veche marocană, iar ornamentele sunt impresionante. În nordul orașului se află frumoasele Grădini Majorelle, unde aveți ocazia să admirați plante exotice din toată lumea. Aceste grădini au aparținut celebrului creator francez  Yves Saint Laurent.

 
                 Cum ajungi în Marrakech?

 
 Aeroportul Marrakech-Menara se află în apropierea orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul până în centru.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.