Home   /   Bilete-de-avion   /   Marsilia
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Marsilia – Pe urmele contelui de Monte Cristo

                 Unicitatea și șarmul acestui port scăldat de valurile Mării Mediterane se datorează istoriei tumultoase și fascinante, de peste două milenii și jumătate, care a marcat cultura, tradițiile și arhitectura celui mai vechi oraș al Franței. Capitala regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur, Marsilia, se mândrește cu multe construcții vechi, palate grandioase, biserici, muzee, dar și cu frumusețea naturală de care dispune. Superbele sale plajele sunt recunoscute în întrega lume, iar peisajele sunt uimitoare. Este un oraș surprinzător, situat în sud-estul țării, care a reușit să se transforme constant, păstrând moștenirea trecutului, dar îmbrățișând în același timp modernismul adus de vremea în care trăim.
 
                 Există dovezi care atestă că această zonă a fost locuită și în preistorie. În secolul al VII-lea i.e.n. grecii au întemeiat aici o așezare pe care au numit-o Massalia. În timp a ajuns unul dintre cele mai importante porturi grecești și a fost prima așezare care a primit statutul de oraș. În anul 49 î.e.n. a intra sub conducerea Imperiului Roman, primind numele de Massilia . Datorită poziției strategice s-a dezvoltat puternic. După căderea Imperiului Roman, Marsilia a fost asediată deseori de hoarde de barbari. În secolul al XIII-lea a fost cucerită de contele de Anjou, intrând sub dominație franceză. De-a lungul istoriei a cunoscut și perioade de prosperitate dar a fost afectată și de distrugeri și epidemii. În 1792, Marsilia a participat cu entuziasm la Revoluția Franceză și a trimis 500 de oameni la Paris. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost bombardată și ulterior reconstruită. În secolul al XIX-lea se formează Imperiul Francez cu noile colonii din nordul Africii. Odată cu pierderea coloniilor, în port au sosit sute de mii de refugiați, mulți dintre ei au rămas în oraș. În zilele noastre Marsilia este un important port al Europei cu o economie înfloritoare.
 
                 Acest oraș burghez, amplasat între mare și dealuri, este considerat Capitala Culturală a Franței datorită vieții culturale vibrante și a atmosferei inedite pe care o oferă turiștilor. Marsilia se descoperă, se înțelege mergând agale pe străduțele sale înguste în care moștenirea istorică se reflectă în clădirile cruțate de trecerea timpului pe care localnicii le ocrotesc cu grijă. Inima acestei metropole este chiar vechiul port  - Vieux Port care este înconjurat și în zilele noastre de forturi defensive. De sute de ani, în fiecare dimineață, se deschide piața de pește unde veți găsi cele mai proaspete produse. În nordul portului se întind ca un labirint o mulțime de străduțe cochete pline de cafenele și restaurante. Unele dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului se află în imediata apropiere precum un loc renumit de pelerinaj creștin care datează din secolul al V-lea - Mănăstirea Sfântul Victor și Catedrala Nôtre Dame de la Garde care domină întreaga zonă fiind amplasată în cel mai înalt punct al orașului.   Catedrala impresionează prin arhitectura sa veche în stil neo-bizantin, având în vârful turnului o statuie de 36 de metri a Fecioarei Maria. Centrul comercial este Place aux Huiles, o zonă împânzită de mall-uri moderne, cluburi și baruri. În Golful Marsiliei se află arhipelagul Frioul format din patru insule frumoase pe care le puteți vizită mergând cu feribotul din port. Una dintre ele, numită Chateau d'If,  a fost făcută celebra de romanul lui Alexandre Dumas a€“ Contele de Monte Cristo. Fortăreața care împarte același nume cu insula a fost tranformata în timp în închisoare. Orașul găzduiește o mulțime de muzee valoroase precum  Musée Grobet-Labadié  sau Muzeul de Istorie în care puteți admira unele dintre cele mai frumoase și mai vechi artefacte ale lumii.
 
                 Cum ajungi în Marsilia?
 
 Aeroportul Internațional Marsilia Provence se află la aproximativ 30 de kilometri de oraș. De aici puteți lua trenul, autobuzul sau taxiul.
 
 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.