Home   /   Bilete-de-avion   /   Mauritius
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Mauritius – Insula născută din foc și apă

                Creată în timp, de-a lungul a milioane de ani, în urma unor multiple erupții vulcanice subacvatice, această insulă spectaculoasă născută în mijlocul apei de culoarea turcoazului din Oceanul Indian se numără printre cele mai luxoase destinații la nivel mondial fascinând prin frumusețea naturală uimitoare de care dispune, dar și prin diversitatea culturală și construcțiile istorice pe care le veți găsi aici. Deși este considerată cel mai estic punct al Continentului African, portă influențe britanice și franceze lăsate în urmă de trecutul său colonial. Farmecul insulei Mauritius este desăvârșit de peisajele sale paradisiace și de superbele plaje cu nisip alb.

 
                La începutul secolului al X-lea, navigatorii arabi au descoperit insula, însă portughezii au fost primii care au debarcat aici. Din anul 1598 până în 1710 a devenit colonie olandeză. Ulterior, în 1715 a intrat sub dominație franceză devenind o importantă escală a navigatorilor către Ceylon și India. În 1810 a fost ocupată de Marea Britanie și după Tratatul de la Paris din 1814 a devenit posesiune engleză și a primit numele de Mauritius. În 1968 și-a declarat independența de stat ca dominion în cadrul Commonwealth, iar în 1992 devine republică.


                 Insula Mauritius este singurul loc din lume în care încă se mai găsește pasărea Dodo, o specie pe cale de dispariție. În zilele noastre nu mai există vulcani activi aici devenind o oază de liniște și pace și un loc ideal pentru iubitorii de soare și sporturi nautice. Mauritius atrage prin relieful diversificat oferind turiștilor plaje rupte din rai, recifi de corali, cascade unice și peisaje montane deosebite. Cel mai înalt vârf muntos este Piton de la Petite Riviere Noire și se găsește în sud-estul insulei. În zonele montane sunt orașe tradiționale de o frumusețe rară care merită vizitate și dacă doriți să vă relaxați puteți merge în Parcul Național Black River Gorges unde aveți ocazia să admirați plante și specii de păsări rare. În est o să vă încânte atmosfera rustică dată de multitudinea de sate pitorești. Aici se află și Ruinele Olandeze aflate in cel mai vechi așezământ după insulă- "Vieux Grand Port". Coasta nordică este recunoscută pentru viața de noapte foarte activă, fiind plină de restaurante, cafenele și cluburi. În sud și în vest veți găsi cele mai frumoase plaje scăldate de apa de culoarea turcoazului precum Bel Ombre și Tamarin Beach. Capitala insulei este Port Louis, înconjurată de un lanț muntos, care găzduiește construcții vechi ce reflectă anii în care acest loc a fost colonizat. Centrul comercial al orașului este Chaudan Waterfront, iar centrul istoric este Places D€'Armes, o piață mărginită de palmieri înalți. La intrare în piață aveți ocazia să admirați statuia lui Bertrand-François Mahé, întemeietorul statului Mauritius. Clădirea Guvernatorului, aflată în apropiere, este una dintre cele mai vechi clădiri de pe insulă. Fortăreața Fortul Adélaide, ridicată în 1835, domină întreaga zonă fiind un frumos exemplu de arhitectură din timpul colonizării britanice. Atmosfera este animată de o mulțime de carnavaluri și festivaluri care atrag o mulțime de turiști pe tot parcursul anului.

 


 
                Cum ajungi în Mauritius?
 
 Aeroportul internațional al insulei Mauritius se află situat în partea de sud-est , la aproximativ 30 de km de capitala Port Louis.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.