Home   /   Bilete-de-avion   /   Melbourne
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Melbourne – Orașul în care se trăiește bine

                Situat pe râul Yarra, în apropiere de vărsarea sa în golful Portului Phillip, se află aceast oraș ambițios care de-a lungul timpului s-a dezvoltat continuu, ajungând capitala și centrul cultural al statului Victoria din Australia. Deși arhitectura, în mare parte, este nouă și avangardistă, această metropolă a ținut să-și păstreze o parte din moștenirea colonială care se reflectă în construcții grandioase dintr-o vreme de mult apusă. Melbourne este un loc plin de culoare și caracterizat de o atmosferă veselă, fiind animat de o mulțime de localuri care răsună de muzică live de toate tipurile și de asemenea, străzile sale sunt pline de restaurante moderne, baruri și cafenele elegante.

 
                Orașul a fost fondat în 1835 de către John Battman și John Fawkner care au observat potențialul acestei regiuni și au cumpărat teren de la triburile locale. În jurul anului 1850 a fost descoperit aur în zonă ducând la o dezvoltare puternică. Între anii 1901-1927 a primit statutul de capitală a țării. Ulterior a rămas centrul administrativ al statului Victoria, un important port din întreaga lume.
 

                Melbourne este curat și elegant și se mândrește cu un nivel de trai ridicat. Amestecul interesant de etnii, tradiții și culturi dau un farmec aparte acestui loc. Sporturile sunt foarte apreciate aici, orașul găzduiește nouă cluburi de fotbal, turneul de tenis Australian Open și cea mai mare cursă de cai din țară, Melbourne Cup. De asemena, localnicii au o pasiune și pentru natură, astfel dacă doriți să vă relaxați, această metropolă vă pune la dispoziție o mulțime de spații verzi amenajate frumos precum Parcul Fairy, Grădina Fitzroy sau Grădina Carlton. Grădina Botanică Regală este una dintre cele mai interesante din întreaga lume, găzduind mii de specii frumoase. Centrul orașului se află pe estuarul râului Yarra și este o zonă pietonală plină de magazine selecte, restaurante, baruri, și piețe largi. Piața centrală este împodobită cu frumoase fântâni arteziene și este locul în care se desfășoară concerte, spectacole de stradă sau alte tipuri de evenimente. Un aspect plăcut îl dă vechiul tramvai, care își păstrează aspectul de peste 100 de ani. Există, desigur, și tramvaie noi, de fapt Melbourne este cunoscut și ca „orasul tramvaielor” datorită numeroaselor linii care îl străbat. În Central Business District veți rămâne plăcut surprinși de îmbinarea armonioasă între arhitectură colonială, britanică, și noile construcții îndrăznețe. O mulțime de galerii de artă și muzee interesante vă așteaptă să le admirați comorile pe care le adăpostesc precum Centrul Ian Potter: Galeria Națională Victoria care găzduiește peste 200.000 de opere de artă sau Victorian Art Center unde pe lângă lucrări ale pictorilor australieni puteți admira și avioane vechi și corabia construită la Belfast în 1885 - Polly Woodside. Melbourne se mândrește cu cel mai mare cazino din Australia - Crown Entertainmnt Complex,  în incinta căruia veți găsi multe baruri și restaurante, precum și un număr mare de magazine. Dacă sunteți pasionați de cumpărături puteți merge în centrul comercial Melbourne, Piața Federației sau Piața Regina Victoria unde veți găsi o mulțime de magazine cochete de unde puteți cumpăra produse de înaltă calitate. Plajele australiene sunt printre principalele atracții atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Principalele plaje ale orașului sunt în apropiere de portul Philip Bay. Melbourne se îmbracă în haine de sărbătoare de mai multe ori pe an, cu ocazia festivalurilor și evenimentelor care au loc aici precum Festivalul Latin, Festivalul Internațional de Jazz sau Festivul Internațional de Comedie.

 
                Cum ajungi în Melbourne?
 
 Aeroportul Melbourne Tullamarine este amplasat la 20 de kilometri nord de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.