Home   /   Bilete-de-avion   /   Milano
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Milano – Capitala modei din Italia

                Este orașul în care mulți artiști și-au găsit inspirația și au creat capodopere nemuritoare. Milano este vechi și nou deopotrivă, un loc magic în care istoria și cultura modernă se îmbină perfect. Este cunoscut și sub numele de €"capitala modei”, aici iau naștere colecțiile faimoaselor case de modă Prada, Versace, Gucci sau Armani. Această metropolă vibrantă și plină de viață este situată în nordul Italiei, pe câmpiile Lombardei, fiind unul dintre cele mai importante centre financiare și culturale ale Europei. Milano se mândrește cu o arhitectură urbană extravagantă, dar și cu o mulțime de monumente, construcții vechi, biserici, muzee, galerii de artă recunoscute mondial și universități importante în țară.


 
                Orașul a fost întemeiat de triburile celtice din Galia Insubri în jurul anului 400 î.e.n. În 222 î.e.n. a fost cucerit de romani și a primit numele de Mediolanum. În această perioadă cunoaște o dezvoltare puternică. În 402 a fost cucerit de vizigoți, și ulterior de ostrogoți și lombarzi. În secolul al XV-lea a fost condus de Franța și pe urmă de Spania. Austriecii au dominat orașul până în 1859. După Războaiele italiene de independență, dominația austriacă a fost îndepărtată, iar Milano a cunoscut o evoluție importantă.  În 1906 a fost sediul Expoziției Universale, un eveniment important în acea vreme. În perioada postbelică a devenit unul dintre liderii industriali ai Italiei. Între anii 1950-1960 orașul a fost populat de mii de italieni veniți din sudul țării și economia s-a dezvoltat rapid.

 

                Milano este un oraș fermecător pentru iubitorii de cultură și istorie, un paradis pentru cei pasionați de reduceri si cumpărături  și o adevărată încântare pentru petrecăreții din întreaga lume, având o mulțime de cluburi, baruri și restaurante deschise până în zorii dimineții. Centrul istoric este cea mai activă zonă și surprinde prin aspectul său istoric dar și contemporan.  Simbolul orașului este Domul, o catedrală gotică impunătoare care domină Piazza del Duomo și  care uimește cu dantelăriile sale superbe. Ridicarea sa a durat aproximativ 400 de ani, iar de pe terasă vă puteți bucura de o priveliște minunată. În apropiere se află Galleria Vittorio Emanuele al II-lea, construită între 1864 și 1868, un loc exclusivist în care veți găsi cele mai renumite magazine. Această galerie se întinde până în Piazza della Scala unde se află unul dintre cele mai renumite teatre de operetă din lume, Teatro alla Scala. Construcția datează din 1779 și a primit artiști celebri având o acustică excelentă și o eleganță uimitoare a interiorului. În Milano sunt o mulțime de biserici vechi care merită vizitate pentru arhitectura impresionantă dar și pentru comorile care le adăpostesc precum biserica Santa Maria delle Grazie în care puteți admira opera nemuritorului Leonardo da Vinci -“ Cina cea de taină. Împreună cu mănăstirea dominicană cu același nume, au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1980. În nord puteți vizita printre altele și Castelul Sforzesco, un complex de turnuri și fortărețe care găzduiesc o serie de muzee interesante și o colecție de artă. Dacă doriți un moment de relaxare puteți vizita și cel mai mare parc din oraș, Parcul Sempione, se intine din spatele castelului până la Arcul de Triumf. Fotbalul este un element pregnant în viața locuitorilor. Cele două echipe locale sunt cunoscute mondial care împart același stadion - Giuseppe Meazza. Dacă sunteți microbist, trebuie să vizitați acest loc impresionant, construit în 1925 cu o capacitate de 80.000 de locuri.

 

 
                Cum ajungi în Milano?
 
 Orașul este deservit de trei aeroporturi: 

- aeroportul Linate este cel mai vechi si este situat la aproximativ 8 km de oraş;

- aeroportul Malpensa este situat în nord, la aproximativ 40 de km de Milano;

- aeroportul Bergamo este situat la aproximativ 45 de km nord-est de centrul orasului.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.