Home   /   Bilete-de-avion   /   Montpellier
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Montpellier – Un vechi oraș universitar

                 Între Marsilia și grantia cu Spania, în sudul însorit al Franței, se află orașul care găzduiește una dintre cele mai vechi universități din lume, ridicată în secolul al XII-lea. Este capitala regiunii Languedoc-Roussillon, un loc plin de șarm care o să vă poarte prin labirintul de străduțe pietruite care adăpostesc comori arhitecturale medievale demne de a fi admirate și o să vă încânte cu suflul său tineresc dat de miile de stundenți veniți să studieze la prestigioasa Universitate din Montpellier. În imediata apropiere, pe coasta mediteraneană River Lez, se întind plaje superbe pe care vă puteți relaxa și vă puteți bucura de vremea plăcută.

 

                 A fost fondat în secolul al X-lea, devenind un centru cultural și economic proasper unde creștinii, musulmanii și evreii au trăit împreună, punând preț pe toleranță, fraternitate și respect reciproc. Numele inițial al orașului a fost Monspessulanus - „muntele gol”, având o vegetație săracă. În 1289, școala de medicină și drept din Montpellier și-a câștigat statutul de universitate. De-a lungul istoriei a înfruntat o serie de provocări, fiind lovit de ciumă în 1300 și ulterior devenind fortăreață pentru protestanții francezi, însă a reușit să le facă față devenind astăzi orașul francez cu cea mai rapidă dezvoltare din ultimii 25 de ani.


 
                 Montpellier este recunoscut în întrega lume mai ales pentru universitatea sa, însă întregul oraș este fermecător, un adevărat muzeu de arhitectură franceză care reflectă diferite epoci. Aici puteți admira construcții vechi, castele, biserici medievale dar și clădirile moderne din cartierul nou, ridicate după anii 1970. Centrul istoric este o zonă pietonală, cu străduțe înguste și pietruite, clădiri înalte și un centru de cumpărături în stil medieval, una dintre cele mai importante atracții turistice - Place de la Comedie. Această  piață a fost construită în 1755 și aici veți găsi o mulțime de restaurante și cafenele drăguțe în care veți simți cu adevărat farmecul stilului de viață de aici, relaxat și contemporan. În Montpellier puteți vizita și prima grădină botanică din Franța, fondată în 1593. În apropiera Universității se află Catedrala Sain-Pierre, datând din secolul al XIV-lea. Arhitectura sa gotică este deosebită, iar în interior puteți admira câteva opere semnate de Sebastien Bourdon. Orașul este animat și de o mulțime de festivaluri și evenimente precum Les Estivals a€“ un festival care se ține în fiecare vineri cu scopul de a fi degustate vinuri. Dacă sunteți pasionat de istorie și cultură,o mulțime de muzee interesante așteaptă să fie vizitate și admirate precum Muzeul de Istorie sau fermecătorul și totodată macabrul Muzeu al Anatomiei.
 


                 Cum ajungi în Montpellier?


 
 Aeroportul Internațional Montpellier-Mediterranee se află la aproximativ 10 km de centrul orașului.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.