Home   /   Bilete-de-avion   /   Montreal
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Montreal - A doua aglomerație urbană francofonă

                Diversitatea și complexitatea acestui oraș deosebit din America de Nord este amețitoare. În această metropolă imensă veți găsi un amestec fascinant de culturi și tradiții diferite și o îmbinare perfectă între măreția zgârie-norilor din centrul nou și farmecul elegant al construcțiilor neogotice din partea veche. Montreal este cel mai mare oraș din provincia canadiană Quebec și găzduiește imigranți din întreaga lume care au contribuit puternic la dezvoltarea acestui loc. Este de asemenea, considerat a doua aglomerație urbană francofonă după Paris. Discrepanțele fac Montrealul special și atrăgător, primindu-și turiștii într-o atmosferă plăcută și veselă, oferindu-le o experiență unică.   
 

                În urmă cu 8 milenii aici se aflau triburile Huron, Algonquin și Iroquis. Când primul european Jacques Cartier a vizitat insula în 1535, se afla o fortăreața indigenă numită Hochelaga. După o sută de ani locul a fost colonizat de francezi și a luat naștere un mic orășel întemeiat de Paul Chomedey, fondatorul Masoneriei. S-a dezvoltat treptat în timpul dominației, iar în 1760 a fost predată Regatului Unit la ordinul lui Geoffrey Amherst. Montreal a fost numit capitala Canadei din 1844 până în 1849.  Înflorirea economică și culturală a început în anul 1959, odată cu deschiderea canalului maritim comercial Canalul Sir Lawrence. În 2002 Insula Montreal și insulele periferice au fuzionat într-un sigur oraș. În 2004 câteva districte au reușit să-și recapete statutul de municipii.
 

                Montreal este un important centru portuar, comercial, universitar, industrial și se mândrește cu o bogăție istorică, arhitecturală și culturală de excepție, fiind de asemenea, recunoscut pentru posibilitățile de divertisment pe care îl oferă. Suprafața sa cuprinde o insulă mare cu care împarte același nume, dar și 47 de insule mai mici din apropiere. Pentru cei care vor să cunoască cu adevărat diversitatea de etnii a acestui loc, trebuie să meargă în Cartierul Chinezesc, Mica Italie, Cartierul Grecesc, dar și Plateau Mont-Royal. Metropola este împărțită în două, oferind o perspectivă încântătoare despre întâlnirea dintre trecut și prezent. Centrul nou se află la poalele Mont Roy și este împânzit de zone comerciale, clădiri moderne și zgârie-nori din oțel și sticlă, mărturia puterii economice, în timp ce „orașul vechi”, amplasat în sud, este o splendoare care o să vă cucerească cu aerul său regal, cu aleile și străduțele înguste, pline de istorie și cultură, magazine, restaurante și cafenele drăguțe. Mai toate clădirile de aici poartă amprenta trecutului colonial. Aici veți găsi și o mulțime de atracții turistice precum Vieux-Port, Place D' Armes sau  Bazilica Nôtre-Dame, o veche biserică catolică cu aspect impozant care a fost construită în 1829. Este renumită pentu vitraliile sale și pentru ornamentele interioare, iar în subsolul său se află un muzeu arheologic interesant. Cea mai înaltă construcție din oraș este Atrium 1000, un simbol architectural, numit de localnici La Gauchetiere, și găzduiește un frumos patinoar acoperit, alături de o mulțime de magazine și restaurante care sunt conectate la orașul subteran. Fiind un mare centru cultural al Canadei, această metropolă dispune de o mulțime de muzee care merită să fie vizitate precum Muzeul Artelor Frumoase sau Muzeul de Artă Contemporanta. Unul dintre evenimentele importante care se organizează în fiecare an și care adună o mulțime de turiști din întrega lume este Circuitul de Formula 1 Gilles Villeneuve, Mare Premiu al Canadei.  

 

                Cum ajungi în Montreal?
 
 Montreal este deservit de aeroportul Montreal's Pierre Elliott Trudeau, situat în vestul metropolei. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul până în centru.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.