Home   /   Bilete-de-avion   /   Moscova
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Moscova – Grandoare și simplitate

                Moscova o veți găsi uimitoare și diferită față de multe alte metropole europene. A servit drept capitala unei succesiuni de state importante care au marcat, pe rând, istoria întregului continent. Este o oraș splendid, care la prima vedere te poate dezorienta prin caracterul său puternic și energia pe care o emană, un amalgam de bulevarde aglomerate, construcții grandioase cu arhitectură unică, biserici medievale și localuri sofisticate, însă odată ce veți începe să il cunoașteți, îi veți vedea și simplitatea ascunsă, fiind considerat una dintre cele mai atrăgătoare destinații din Europa. Este cel mai important centru istoric, cultural și economic din Rusia, un loc fascinant în care veți simți din plin spiritul european, dar și cel asiatic.

                Primele referințe apar în 1147, pe când era un orășel foarte mic numit Merya. De-a lungul timpului a fost supus la multe încercări, supraviețuind mai multor dezastre precum incendii, dominație străină, revolte și epidemii de ciumă. A făcut tot ce a fost necesar pentru a nu ceda în fața cotropitorilor, iar în timpul invaziei armatei franceze, condusă de Napoleon Bonaparte, locuitorii au ars orașul și au otrăvit apa din fântâni forțându-i să se retragă. După revolta din 1917 Moscova a devenit capitala Rusiei și orașul a fost modernizat. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial rușii au reușit să învingă temutele armate germane chiar în apropiere de Moscova.  A fost capitala Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice până la destrămarea acesteia în 1991.


                Moscova este situată pe răul cu care împarte același nume, în partea europeană a țării. O mulțime de turiști vizitează orașul pentru bogăția sa istorică și culturală, dar și pentru viața de noapte bine exprimată. Aici veți găsi un adevărat centru nocturn de distracții, cea mai recunoscută zonă fiind Rublevka,un cartier luxos, plin de cluburi, restaurante, cafenele și magazine celebre. Un simbol al puterii religioase și politice este fortăreața Kremlin care datează din secolul al XV-lea, așezată în centrul orașului. Este locul de unde de-a lungul timpului, prinți, țari și preșendinți au condus țara. În prezent este sediul Guvernului și reședința președinților. Construcția adăpostește clădiri unice care pot fi vizitate precum Catedrala Adormirii, Catedrala Bunei Vestiri, Catedrala Sf. Mihai Arhanghelul care a fost finalizată în prima parte a secolului al XVI-lea, găzduind mai multe morminte ale liderilor ruși sau Turnul lui Ivan cel Mare construit în secolul al XVI-lea, cea mai înaltă structură din Kremlin. În imediata apropiere se află Piața Roșie, un spațiu deschis și pietruit, dominat de superba Catedrală Sf. Basil care datează din secolul al XVI-lea, renumită pentru arhitectura sa frumoasă. Această piață este considerată inima orașului și adăpostește multe atracții turistice importante precum Mausoleul lui Lenin, ridicat în cinstea primului conducător al statului sovietic - Vladimir Ilici Lenin.  Cosntrucția este placată cu granit roșu și piatră neagră și găzduiește corpul mumificat al temutului lider. Moscova se mândrește cu un număr mare de muzee, teatre și galerii de artă care merită vizitate precum Muzeul Pușkin, în care veți admira operele celor mai importanți artiști impresioniști și post-impresioniști, Galeria Tretyakov care cuprinde o colecție valoroasă de artă rusească și renumitul Teatru Balshoi pe care foarte multă lume îl asociază imediat cu „Lacul Lebedelor” al lui Tchaikovsky, aici având premiera această capodoperă în 1877. Chiar și stațiile de metrou din acest oraș sunt adevărate opere de artă fiind decorate cu marmură, candelabre superbe, statuete și pietre semiprețioase. Metroul din Moscova este unul dintre cele mai vechi din lume, construcția sa a început în 1930.

 

                Cum ajungi în Moscova?
 
 Orașul este deservit de mai multe aeroporturi:  Domodedovo International Airport, localizat la 42 de km sud-est de Moscova;   Sheremetyevo International Airport, localizat la 29 km de centrul orașului;   Vnukovo International Airport localizat la 27 km de Moscova.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.