Home   /   Bilete-de-avion   /   Munich
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Munich – Locul de naștere al BMW-ului și festivalul Oktoberfest

                Situat în apropierea Munților Alpi, pe malurile râului Isar, se află orașul german Munich, un magnet pentru milioanele de turiști care sosesc în fiecare an, cuceriți de acest loc magic. Este cunoscut în întrega lume pentru automobilele BMW și pentru festivalul berii numit Oktoberfest care are loc aici în fiecare toamnă de mai bine de 200 de ani, însă se mândrește și cu farmecul său tradițional, bogăția arhitecturală pur bavareză și cu o viață culturală foarte apreciată. Această metropolă incredibil de curată și organizată, în care veți simți din plin spiritul german, este capitala landului Bavaria și un puternic centru financiar al Europei.
 
                Munich a fost întemeiat de Duke Henry Leul în anul 1158 și a devenit reședința dinastiei Wittelsbach care a condus ducatul, corpul electoral și regatul Bavaria până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Influența majoră pe care a avut-o această dinastie asupra orașului este evidentă și în zilele noastre. Un număr mare de clădiri au arhitectura gotică, renascentistă, barocă și neo-clasică, iar patronajul artelor și colecțiile Wittelsbach reprezintă baza muzeelor și galeriilor importante ale acestui oraș. Numele său este legat de prima mânăstire care a fost ridicată în această zonă în secolul al VIII-lea. Cuvântul „munichen” însemnă „lângă locul călugărilor”. Orașul a fost grav bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă clădirile afectate au fost reconstruite fidel după planul inițial.

 

                În plimbare pe străzile pietruite ale Munichului veți întâlni o mulțime de muzee, galerii de artă, clădiri istorice, monumente, palate impunătoare și parcuri pline de verdeață care o să vă capteze cu siguranță atenția. Centrul vechi este aproape neschimbat din anii 1800, aici fiind localizate o mulțime de obiective turistice. Piața Marienplatz (Piața Maria) este dominată de impresionanta clădire a noii Primării (Neus Rathaus), construită între anii 1867-1909 în stil neogotic. În apropiere se află și Vechea Primărie (Altes Rathaus) care de-a lungul timpului a fost distrusă de mai multe ori însă a fost reconstruită folosindu-se planurile arhitecturale inițiale. Aici se află și cea mai veche biserică din oraș, Biserica Sfântul Petru, ridicată în secolul al XI-lea. Piața este înfrumusețată și de prezența restaurantelor, cafenelelor și berăriilor în care vă puteți bucura din plin de berea de bavaria și puteți degusta din aromata bucătărie locală. În centrul orașului se află Grădina Englezească, un spațiu verde imens în care principalele atracții sunt două grădini de vară, o pagodă chinezească, o casă japoneză a ceaiului și un templu grecesc numit Monopteros ce a fost construit în 1836. Parcul este și zona favorită a nudiștilor care fac plajă aici încă din 1960. Castelele medievale din Munich sunt de o frumusețe rară și sunt învăluite în legende și istorisiri incitante precum Palatul Nymphenburg  sau Castelul Blutenburg care este celebru pentru poveștile sale cu iubiri interzise, dar și pentru peisajele superbe, fiind situat între un râu și două lacuri. Unele dintre cele mai vechi și interesante muzee din oraș sunt Muzeul Glyptohek și Muzeul Antikensammlungen, unde aveți ocazia să admirați o expoziție interesantă de antichități romane, grecești și etrusce. Viața de noapte este foarte activă în Munchen, iar în zonele Schwabing și Kunstpark Ost veți găsi o mulțime de cluburi, baruri și localuri drăguțe.
 
                Cum ajungi în Munich?
 
 Aeroportul Franz Josef Strauss din Munich se află la aproximativ 30 de km nord-est de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.