Home   /   Bilete-de-avion   /   Mykonos
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Mykonos – Insula născută din mitologia greacă

                Mykonos se numără printre cele mai sofisticate insule din Grecia, un tărâm însorit și exclusivist, dedicat coktailurilor colorate, petrecerilor fără sfârșit și plajelor spectaculoase cu nisip alb și fîn. Numele și-l trage din mitologie, Mykons era fiul lui Apollon, iar aici și-au unit forțele Heracle și Poseidon pentru a distruge Giganții care se războiau cu Zeus. Deși este o destinație destul de scumpă, în fiecare an, hotelurile, restaurantele, cluburile și barurile sunt inundate de turiștii cuceriți de atmosfera specială, caracterul libertin și frumusețea greu de descris în cuvinte a insulei. Situat în mijlocul Mării Egee, Mykonos a ținut să-și păstreze farmecul aparte datorat culturii și tradițiilor străvechi și atrage prin arhitectura unică, străduțele pitorești și energia inepuizabilă pe care o emană.

                Arheologii susțin că în secolul al XI-lea i.e.n. aici se stabiliseră ionienii. Descoperirile recente au arătat că în perioada neoliticului, aproximativ cu 3000 de ani i.e.n., triburile Kares ocupau această insulă. Mykonos apare și în mitologia greacă fiind locul bătăliei dintre Zeus și Titani. În trecut insula nu era foarte populată și devenise depozitul și loc de vacanță pentru locuitorii din Delos, insula învecinată. Oamenii de pe Mykonos supraviețuiau din pescuit și creșterea animalelor, deoarece solul nu permite cultivarea sa, fiind alcătuit în principal din rocă vulcanică. În timpul lui Alexandru cel mare a devenit un important centru comercial. Perioada cea mai înfloritoare a cunoscut-o în timpul dominației romane. De-a lungul timpului a fost cucerită de diferite civilizații precum fenicieni, venețieni, sarazini (Evul Mediu), iar din secolul al XIV-lea a intrat sub ocupație turcă. Odată cu Războiul de Independență al Greciei, în 1821, și-a câștigat independența. După 1950 insula a cunoscut din nou faimă și putere economică datorită turismului care a devenit principala ocupație. 

                Faima acestei insule aristocrate se datorează frumuseții naturale de care dispune, dar și a vieții de noapte spectaculoase, având nenumărate cluburi, baruri  și localuri vestite în toată lumea pentru petreceri incendiare. Printre cele mai cunoscute cluburi se numără Space Dance și Paradise, iar cele mai căutate baruri pe plajă sunt Super Paradise, Tropicana și Cavo Paradise. Este o insulă magnifică cu peisaje superbe, sate, orașe pitorești și monumente impresionante. Pe coasta de vest se află orașul Mykonos, tipic grecesc, cu străduțe înguste pline de căsuțe albe frumos decorate cu flori, biserici vechi, magazine și celebrele mori de vânt care datează de la începutul secolului al XVI-lea. Strada principală a acesui încântător oraș-port este Matoyanni, considerat centrul comercial. Cartierul Mica Veneție este o mărturie a trecutului colonial, situat în sud-estul portului. Această zonă este foarte apreciată datorită frumoaselor case ridicate pe malul mării cu balcoane deasupra apei și a imaginii seducătoare de care puteți avea parte la apusul soarelui. Pe insulă puteți vizită o mulțime de sate tradiționale precum Ano Mera care adăpostește o construcție veche , din anul 1542, mănăstirea Panagia Tourliani. Cele mai frumoase plaje precum Parga, Paradise și Super Paradise se află în partea de sud. Puteți ajunge la ele cu ușurință cu taxiul din oraș sau cu barca din stațiunea Platys Gialos.

 


 
                Cum ajungi în Mykonos?
 

 Aeroportul se află la 5 km de orașul Mykonos. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.