Home   /   Bilete-de-avion   /   Nantes
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Nantes – din respect pentru natura

               Fiind recomandat, printre altele, de faptul că toți locuitorii săi se afla la mai puțin de 300 de metri de o zonă verde, Nantes a preluat în 2013 titlul de “Capitala verde a Europei” în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bruxelles. Această onoare a contribuit la îmbunătățirea reputației orașului care era oricum cunoscut în întreaga lume, fiind locul de naștere al marelui scriitor Jules Verne. Nantes este situat în vestul Franței, aproape de coasta Atlanticului, la confluenţa râurilor Loara, Erdre și Sevre. Nantes se mândrește și cu moștenirea istorică și culturală, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din țară. Este capitala regiunii franceze Pays de la Loire, un loc perfect pentru cei care iși doresc să cunoască un oraș aparte.

 

                 A fost fondat în jurul anului 70 i.e.n. de tribul galez cunoscut sub numele de Namnetes. Orașul are o istorie furtunoasă în spate datorită poziției sale strategice. Multe civilizații au încercat sau chiar au reușit să-l cucerească precum romani, saxoni, franci, bretoni si normanzi. Este unul dintre cele mai vechi orașe creștine din Europa, din secolul al III-lea. În evul Mediu a avut statutul de capitală a ducatului Breton, însă în 1532 a îngenunchiat în fața coroanei franceze. În 1598 Regele Henry al IV-lea a semnat aici faimosul Edict care garanta libertatea și credința religioasă a protestanților. Nantes s-a dezvoltat puternic datorită comerțului cu Africa și Indiile de vest, devenind unul dintre cele mai importante porturi franceze. În zilele noastre este considerat centrul metropolitan al vestului Franței.

 

                 Având legături puternice cu regiunea Bretona, Nantes păstreaza multe influențe din tradițiile, obiceiurile si arhitectura acesteia. Este renumit în Europa și pentru universitățile sale precum Ecole centrale de Nantes, Audencia Nantes, Ecole polytechnique de l'universite de Nantes sau prestigioasa Universitate din Nantes care a fost ridicată în 1460. Deși este un oraș vechi iși păstrează spiritul tânăr probabil insuflat și de cei peste 50.000 de stundenți care vin anual aici. Această metropolă a fost împărțită în mai multe cartiere istorice în care veți găsi majoritatea atracțiilor turistice precum Place du Comerce - centrul orașului unde veți putea vizita Place Royale, le Quai de la fosse și la rue Crebillon, cartierul Place du Bouffay – vechiul Nantes, cu străduțele sale cu piatră cubică împânzite de case din lemn, restaurante și baruri sau Ile de Versailles- o insulă transformată în grădina japoneză de pe râul Erdre. Vă recomandăm de asemena, să vizitați și impunătorul castel, "Castelul Ducilor din Nantes", așezat pe Valea Loirei. A fost ridicat în Evul Mediu din dorința ducelui Francis al II-lea și a fiicei sale, Anne de Britania de a apăra independența ducilor de Britania. Acesta a fost un frumos restaurat iar acum adăpostește Muzeul de Istorie care o să vă ofere detalii importante despre trecutul orasului. Muzeul Jules Verne reprezintă o atracție majoră, aici aveți ocazia să vedeți biroul de lucru al marelui scriitor. Nantes este animat de multe festivaluri și evenimente apreciate printre care se numără și Carnavalul care are loc în aprilie, Festivalul de Vară - când muzicieni din întreaga lume vin în oraș și Erdre, o interesantă combinație de muzică și sporturi nautice. Localnicii poartă un respect aparte pentru natură, astfel aici aveți o mulțime de spații verzi, grădini si parcuri pline de pomi și verdeață unde vă puteți relaxa. Nantes se mândrește cu patru situri Natura 2000 și 33 de zone naturale importante din punctul de vedere al ecologiei, al faunei și al florei.

 

               Cum ajungi in Nantes?

 

Aeroportul Internațional Nantes-Atlantique se află la doar 12 km de oraș. De aici puteți ajunge în centru cu autobuzul sau taxiul. 

 

 

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.