Home   /   Bilete-de-avion   /   NewYork
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

New York – “orașul care nu se oprește niciodată”

                              Este locul care întrece cu mult imaginația, splendid, nesfârșit, într-o continuă transformare, este New York, marele vis american. Așezat pe Coasta Atlanticului, în nord-estul Statelor Unite, această imensă metropolă se întinde pe o parte din continent și peninsulele Manhattan, Long și Staten. Orașul zgârie-norilor te copleșește la prima vedere cu ritmul său de viață alert, grandoarea construcțiilor și diversitatea culturală uluitoare. Este cunoscut și ca orașul care nu doarme niciodată, străzile sale forfotesc de la primele ore ale dimineții, iar viața de noapte de aici este de-a dreptul spectaculoasă. New York, unul dintre cele mai importante centre de comerț și finanțe din lume, este împărțit în cinci regiuni: Manhattan, Bronx, Queens, Kings și Richmond. Fiecare dintre ele are propria poveste, însă toate au incredibil de mult de oferit.

 

          În 1524, Giovanni de Verrazzano, un explorator italian în serviciul coroanei franceze, a descoperit aceste meleaguri care la momentul respectiv erau locuite de nativii americani lenapi. Colonizarea europeană a inceput în 1614 când olandezii au întemeiat aici o așezare, situată în sudul Manhattanului de astăzi. Peter Minuit, directorul general colonial, a cumpărat insula în 1626. În 1667 a fost cucerită de Marea Britanie și numită New York, după Ducele de York. În timpul dominației engleze orașul s-a dezvoltat puternic și a fost intens populat de emigranți din toate țările Europei. În 1683 a fost reorganizat, fiind împărțit în 12 regiuni.  În 1776 New York și-a declarat independența, iar în 1789 aici a fost ales primul președinte al Statelor Unite, George Washington. Anii ce au urmat au fost caracterizați de o continuă evoluție, zona sa metropolitană este una dintre cele mai mari zone urbane din lume.

 

               Spiritul newyorkez îl veți simți mergând pe străzile aglomerate, printre construcții înalte si zgârie nori amețitori cu arhitectură modernă și îndrăzneață. Este un oraș colorat și plin de viată, cu oameni diferitți și o mulțime de locuri de vizitat. Aici ești în mijlocul acțiunii, în cea mai faimoasă și vibrantă capitală din lume, the Big Apple. În inima Manhattanului se află unul dintre cele mai renumite bulevarde, Broadway, numit și The Great Whiteway, datorită iluminării perfecte din timpul nopții, unde veți găsi cele mai renumite teatre și cele mai bune cluburi de noapte. Manhattan este împânzit de zgârie nori și clădiri pline de birouri, fiind un important centru financiar, cultural și politic din lume unde veți avea ocazia să mergeți pe renumita stradă Wall Street care găzduiește sediul bursei americane, New York Stock Exchange. Impunătorul Empire State Building reprezintă una dintre obiectivele importante, fiind construit în 1931 din beton și sticlă.  Pâna în 1996 a fost cea mai înaltă clădire din lume. Unul dintre cele mai mari parcuri din întreaga țară este Central Park, un loc plin de verdeață unde vă puteți relaxa sau puteți participa la spectacolele care se țin aici. Simbolul orașului, Statuia Libertății, ridicată pe Insula Ellis, reprezintă promisiunea pentru o viață mai bună pentru cei care au venit aici în căutarea libertății și a reușitei. Această construcție grandioasă a fost un cadou venit din partea francezilor pentru sărbatorirea celor 100 de ani de când America iși declarase independența. Daca doriti să aflati detalii despre vasta cultură a acestui oraș vă recomandăm să faceți o vizită la Metropolita Museum of Art unde veți putea admira colecții de artă impresionante. Diversitatea de etnii, culturi și tradiții ii dau New Yorkului un aer deosebit si încântător. Cartiere intregi poartă amprente diferite precum Little Italy, Spanish Harlem, Chinatown sau Harlem, cartierul afro-americanilor. Cascada Niagara, aflata la granița dintre statul New York și Canada, este locul de care o să vă îndrăgostiți cu singuranță, oferind peisaje de neînchipuit.

 

 

               Cum ajungi în New York?     

 

Orașul este deservit de trei aeroporturi:

  • John F. Kennedy International Airport(JFK) este situat la 24 km sud-est de Manhattan;
  • Aeroportul New York LaGuardia este situat la 13 km est de centrul New York City;
  • Newark Liberty International Airport este situat 3 km la sud de Newark și la 26 km distanță de New York City.
Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.