Home   /   Bilete-de-avion   /   Nisa
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Nisa – Cel mai italienesc oraș francez

                În inima Coastei de Azur, cunoscută și sub numele de Riviera Franceză, se află Frumoasa Nisa, una dintre cele mai vechi așezări din întrega Europă. Acest oraș se bucură de un cadru natural fermecător, fiind așezat în sud-estul Franței, la poalele Alpilor Maritimi, mărginit de coasta Mediteranei. În acest loc și-au găsit inspirația artiști celebri precum Niki de Saint Phalle, Henri Matisse, Marc Chagal  sau Arman, iar multe dintre capodoperele lor se pot admira în muzeele orașului. Elegant, strălucitor și extravagant, Nisa este una dintre cele mai iubite destinații de vacanță din lume care te va seduce prin peisaje spectaculoase, te va surprinde prin complexitatea culturală și te va molipsi cu pofta ei de viață.

 
                Descoperirile arheologice susțin că aceste meleaguri au fost locuite încă din vremuri preistorice. Urmele unei vechi așezări ce datează de peste un milion de ani au fost găsite în partea estică a orașului, plasând Nisa pe lista celor mai vechi localități ale omenirii. În 350 î.e.n. grecii au fondat aici o așezare pe care au numit-o Nikaia, după zeița victoriei din Grecia, Nike. În jurul anului 150 î.e.n. romanii au fondat în apropiere o localitate numită Cimiez, iar dezvoltarea acesteia a umbrit evoluția Nisei. Datorită poziției sale, munții făcând-o mai bine de apărat și fortificat, Nisa a început treptat să înflorească. Timp de secole acest oraș a pendulat între dominația franceză și cea italiană. Au fost numeroase conflicte și lupte care au cauzat pierderea a numeroase vestigii importante. În secolul al XVIII-lea atrăgea atenția Angliei prin frumusețea peisajului, aici stabilindu-se multe familii de englezi. În 1861 orașul a devenit definitiv parte din Franța. Nisa este cel mai italienesc oraș francez datorită faptului că timp de cinci secole a aparținut Italiei. În secolul al XIX-lea devenise locul preferat de vacanță al aristocrației europene. În secolul al XX-lea deja își câștigase renumele unei destinații exclusiviste datorită frumuseții naturale cu care a fost înzestrată, dar și eforturilor localnicilor de a oferi servicii de înaltă calitate.
 

               
                Mângâiată de soarele Mediteranei, Nisa este apreciată pentru peisajele deosebite oferite de munții încărcați de verdeață și plajele paradisiace, dar și pentru atmosfera cochetă și arhitectura încântătoare a caselor presărate pe străduțe medievale sau pe versanții muntoși.  În orașul vechi, amplasat în inima Nisei, veți avea parte de o lecție de istorie veritabilă admirând construcții valoroase. Este o zonă plină de viață, un labirint de străzi înguste împânzite de terase, cluburi, cafenele, restaurante și magazine drăguțe. Pe aici trece și cel mai cunoscut bulevard al orașului, Promenade des Anglais, care oferă priveliști de neuitat, fiind mărginit atât de munte cât și de marea azurie. Aici se află și faimosul hotel Negresco, ridicat în 1912 după planurile românului Henri Negresco. Hotelul se mândrește cu picturi și sculpturi deosebite, cât și, cu piese rare de mobilier expuse în camere și pe holuri. La sfârșitul lui februarie , timp de două săptămâni, pe Promenade des Anglais are loc unul dintre cele mai vechi carnavaluri din lume, „Carnavalul de la Nisa”,  o tradiție care datează din 1294 și atrage peste un milion de turiști. Orașul găzduiește de asemenea, și un festival prestigios, „Festivalul Internațional de Jazz din Nisa”.  Cea mai frumoasă piață este Place Massena înconjurată de clădiri grandioase, construite în stil italienesc. Aici veți găsi și faimoasa Fountaine du Solei -€“ Fântâna soarelui. În Nisa o să vă surprindă densitatea de teatre și muzee care adăpostesc numeroase capodopere precum  Muzeul de artă modernă și artă contemporană sau Muzeul de arte frumoase Jules-Cheret. De aici puteți călători de-a lungul Rivierei Franceze unde veți avea ocazia să vizitați orașe la fel de faimoase și interesante precum Cannes sau Monaco.
 
         
                 Cum ajungi în Nisa?
 
 Aeroportul Nisa Coasta de Azur este situat la 3 km sud-vest de oraș. De aici puteți lua taxiul sau autobuzul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.