Home   /   Bilete-de-avion   /   Nuremberg
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Nuremberg – Orașul de turtă dulce

                Așezat pe ambele maluri ale râului Pegnitz, în landul Bavaria, Nuremberg este cunoscut în întreaga lume pentru turta dulce - lebkuchen, vinul fiert și jucăriile frumos colorate care se găsesc în piața centrală mai ales în preajma Crăciunului când pe străzile orașului plutește o atmosferă veselă, de sărbătoare.  Este o metropolă prinsă între trecut și prezent, care își păstrează aspectul medieval având în același timp și un farmec modern. Cu o istorie impresionantă în spate și o arhitectură deosebită, Nuremberg dispune de obiective turistice de excepție.

 
                Imperiu Roman a construit în jurul anului 1050 o cetate pe malul râului Pegnitz pe care au numit-o Nourenberg. Datorită poziției strategice, la intersecția mai multor rute comerciale, s-a dezvoltat rapid într-un târg important, devenind cu timpul capitala neoficială a Sfântului Imperiu. Între anii 1470-1530 a cunoscut o perioadă înfloritoare, devenind centrul cultural al renașterii germane. Restricțiile comerciale și numeroasele războaie ce au urmat au dus la declin, pierzându-și din strălucire. În secolul al XIX-lea a fost incorportat Bavariei și a cunoscut o nouă etapă de evoluție, transformându-se într-un centru industrial de referință din zonă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost intens atacat, dar a fost refăcut în anii ce au urmat. După terminarea războiului, acest oraș a devenit faimos în întrega lume pentru că aici au fost judecați liderii naziști implicați în Holocaust, în cadrul primului proces pentru crime de război din istoria umanității.


                Acest oraș cochet se mândrește cu cele două evenimente care i-au adus notorietate precum Târgul Internațional de Jucării - cel mai mare din lume de acest fel și Târgul de Crăciun. O mulțime de turiști vin în fiecare an cuceriți de frumusețile arhitecturale și de spiritul german atât de bine păstrat aici. Peste tot veți găsi celebrele berării în care este o adevărată plăcere să degustați o halbă de bere în compania localnicilor prietenoși. Orașul vechi, Altstadt, este înconjurat de ziduri medievale impunătoare, ridicate în secolele XIV, XV. Acestea s-au păstrat destul de bine, iar cea mai frumoasă parte se află în vest. Râul Regnitz curge pe aici oferind priveliști superbe, iar străduțele înguste sunt pline de anticariate, magazine de bijuterii sau de jucării făcute manual. Partea de nord-vest este dominată de Castelul Nuremberg. Turnul său pentagonal datează din 1050, numărându-se printre cele mai vechi construcții din oraș. În centru aveți ocazia să vizitați câteva biserici gotice impresionante precum Biserica Sfântul Sebald Sebalduskirche, din piață Albrecht-Dürer-Platzin, în care este înmormântat patronul spiritual al orașului, misionarul călugăr Sebaldus, sau Biserica Fecioarei Maria Frauenkirche ridicată la ordinul împăratului Carol al V-lea, între 1352 și 1362. Impozanta Biserică Sfântul Laurențiu Lorenzkirche este una dintre cele mai importante ale Bisericii Luterane Evanghelicale din Bavaria și deși a suferit distrugeri în timpul războiului, a fost atent recondiționată, fiind considerată cea mai frumoasă din oraș. În Nuremberg puteți vizita casa în care celebrul artist Albrecht Dürer a creat opere de referință timp de 20 de ani.  Locul în care au avut loc celebrele procese din anii 19€™45-19€™49, în cadrul cărora au fost judecăți și condamnați la moarte liderii naziști, poartă numele de Sala de Judecată 600. Aceasta poate fi vizitată de cei care doresc să afle detalii despre o lecție de istorie dureroasă.

 
                Cum ajungi în Nuremberg?
 
 Aeroportul Nuremberg - Nurenberg Flughafen se află la 5 km nord de centrul orașului. De aici puteți lua metroul, autobuzul sau taxiul.
 
 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.