Home   /   Bilete-de-avion   /   Oslo
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Oslo – Naturalețe la superlativ

                Capitala Norvegiei trăiește într-o strânsă legătură cu natura, având un aer relaxat, diferit față de multe orașe ale Europei. Această metropolă elegantă se întinde pe dealurile, munții și insulele din partea nordică a fiordului Oslo, în sudul țării, fiind cunoscută și sub numele de Nordmarka (Pădurile de Nord). Deși se numără printre orașele scumpe din lume, nu duce lipsă de turiști, datorită îmbinării perfecte între partea modernă și aspectul aproape sălbatic al împrejurimilor. În Oslo se găsesc nenumărate construcții vechi cu arhitectură impresionantă, iar tradițiile, cultura și poveștile despre strămoșii lor vikingi le veți găsi absolut fascinante.
 

                Acest oraș a fost întemeiat în jurul anului 1050 de către regele Harald Hardrade, însă sunt dovezi că zona a fost locuită încă din anul 1000.  În anul 1314 a devenit capitala Norvegiei, în timpul  primului rege care s-a stabilit permanent la Oslo, Hakon al V-lea. În această perioadă a fost construit castelul Akershus. În 1349, orașul a fost lovit de ciumă, iar jumătate din populație a decedat. După un incendiu devastator locuitorii s-au mutat la vest de portul Bjorvika, în zona numită Christiania. În timpul uniunii cu Danemarca intră într-o perioadă de stagnare din punct de vedere economic. În 1814 regele Danemarcei renunță la Norvegia în favoarea Suediei și Christiania devine capitală. Începând cu anii 1880 începe să înflorească mai ales din punct de vedere architectural, fiind ridicate multe construcții importante. În 1905 Norvegia își declară independența față de Suedia, iar în 1924 capitala a fos redenumită Oslo. Orașul s-a dezvoltat continuu, deși a întâmpinat și dificultăți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și al ocupației germane dintre anii 1940-1945.


               Frumuseţea naturală a acestui oraș nordic este răpitoare, cea mai mare parte a sa fiind împădurită. Aici se găsesc o mulțime de spații verzi, parcuri imense și aproape de 350 de lacuri. În partea de nord-vest față de centrul orașului se află unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice, Parcul Frogner, în care puteți admira sculpturile arstistului norvegian Gustav Vigeland. Tot aici se află și Muzeul Orașului Oslo unde puteți afla detalii importante despre istoria acestei metropole. Bygdoy este peninsula ce ține de cartierul Frogner, la vest de centru, o zonă rezidențială plină de parcuri superbe, plaje și muzee importante precum Muzeul de Ambarcațiuni Vikinge în care veți putea admira trei ambarcațiuni datând din secolul al IX-lea, Muzeul Kon-Tiki care conține o colecție de artefacte de pe Insula Paștelui sau Muzeul Fram, dedicat explorărilor polare. În centrul orașului se află Parcul Palatului care găzduiește Palatul Regal, reședința oficială a monarhiei norvegiene, o construcție superbă ridicată între anii 1825-1849. Cel mai apreciat monument al Norvegiei este Castelul Akershus care datează din 1299. Situat în partea estică a portului, destul de aproape de centru, această fortăreață veche a jucat un rol important în istoria țării, iar în zilele noastre adăpostește Muzeul Forțelor Armate Norvegiene și Muzeul Rezistenței Norvegiene. Tot în apropierea portului se află zona Aker Brygge, considerată centrul comercial, un loc plin de magazine, restaurante și cafenele cochete. În partea de vest a orașului puteți urca până în vârful trambulinei de ski Holmenkollen de unde vă puteți bucura de o priveliște încântătoare. Aceasta a fost inaugurată în 1892, însă de-a lungul timpului a  fost reconstruită de mai multe ori. Aici se află și cel mai vechi muzeu de ski din lume, deschis în 1923. Oslo este locul în care are loc decernarea  Premiilor Nobel pentru Pace, o metropolă plină de viață, puternic tehnologizată, însă veșnic îndrăgostită de natură.
 

                Cum ajungi în Oslo?
 
 Aeroportul Gardermoen din Oslo este cel mai mare în Norvegia și este situat la 45 km de oraș. De aici puteți ajunge ușor în oraș cu expressul Flytoget; Sandefjord Airport Torp este un aeroport secundar folosit de companiile aeriene low-cost Ryanair și Wizzair, aflat la 117 km de Oslo; De pe aeroportul Moss Lufthavn Rygge zboară Ryanair și Norwegian Air. 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.