Home   /   Bilete-de-avion   /   Ottawa
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Ottawa – Elegant și plin de verdeață

                Ottawa se întinde pe malul drept al râului cu același nume și marchează granița dintre provinciile Quebec și Ontario. Este un oraș superb, liniștit și excesiv de curat, înconjurat de o centură de verdeață, un loc aparte care îmbină valorile secolului trecut cu modernul. Capitala Canadei este recunoscută pentru respectul deosebit care-l poartă pentru natură, având parcuri și zone verzi imense, iar bicicleta este mijlocul de transport preferat de către localnici. Diversitatea culturală pe care o veți întâlni aici este fermecătoare, arhitectura victoriană, pub-uri irlandeze, restaurante franțuzești de excepție, toate se îmbină laolaltă, definind caracterul excepțional cu care se mândrește. Doar un sfert din populație este francofonă, în general, veți auzi pe stradă vorbindu-se limba engleză.

 
                Această zonă a Canadei era acoperită de păduri dese în 1603 când francezul Samuel de Champlain a ajuns pentru prima oară pe aceste meleaguri. A înființat aici o așezare pe care a numit-o Quebec și alte centre comerciale. În apropiere de Marile Lacuri se aflau triburi de indieni cu care a legat imediat contacte comerciale intense. În 1610 francezul  Etienne Brule a descoperit râul pe care Champlain l-a numit Ottawa în 1613 după un trib din acea zonă. Colonizarea acestei zone a început în 1810. Prima oară orașul a purtat numele de Bytown, de la numele guvernatorului John By, iar în 1854 a preluat numele de Ottawa. Canada s-a plasat de partea britanicilor în timpul războiului din 1812 dintre Marea Britanie și Statele Unite, iar după încheierea acestuia a fost construit canalul Rideau, între anii 1826-1832, pentru a avea o cale sigură de transport pe apă, astăzi aflându-se sub patrimoniul UNESCO. În secolul al XIX-lea s-au iscat conflicte legate de alegerea orașului care urma să devină capitala, însă Regina Victoria a ales, în anul 1857, Ottawa, datorită așezării strategice, la confluența râurilor Rideau, Gatineau și Ottawa, înconjurată de păduri.


                Viața culturală în Ottawa este animată de o mulțime de galerii de artă, muzee și festivaluri  recunoscute în toată lumea precum Festivalul Lalelelor din mai, evenimente de jazz în iulie sau patinajul pe înghețatul Canal Rideau în februarie. În această metropolă veți cunoaște o lume distinsă, un loc înțesat de clădiri guvernamentale, fiind reședința parlamentului federal canadian, o îmbinare spectaculoasă de tradiții, obiceiuri și culturi diferite. Orașul este împărțit în mai multe regiuni și districte, însă cel central găzduiește principalele atracții turistice și o mulțime de magazine, restaurante și cafenele de calitate. Un monument emblematic pentru Canada este clădirea Parlamentului, situată pe malul râului Ottawa, care adăpostește Guvernul canadian încă din 1857, de când și-a câștigat statutul de capitală. Este compus din trei construcții impunătoare care dau un aer de eleganță acestui loc prin arhitectura în stil neogotic. O altă atracție importantă este canalul Rideau care împarte orașul în două, în timpul verii fiind plin de bărci, iar iarna se trasformă în cel mai mare patinoar din lume. Pe bulevardul Sussex Drive se află cea mai veche biserică din oraș -  Basilica Catedrale Nôtre-Dame, construită în secolul al XIX-lea, iar în imediata apropiere este Muzeul de Arte Frumoase în care veți putea admira arta inuită, având și o secțiune de pictură europeană. În Ottawa sunt numeroase parcuri în care vă puteți relaxa precum celebrul Gatineau compus din 50 de lacuri, păduri și șase plaje frumoase. Este un loc deosebit, locația perfectă pentru cei care își doresc o evadare în mijlocul naturii.

 

 
  
              Cum ajungi în Ottawa?
 
 Aeroportul Ottawa este localizat la 20 minute de centrul orașului. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul. 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.