Home   /   Bilete-de-avion   /   Palermo
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Palermo – Orașul cu un destin deosebit

                Pe coasta golfului Palermo din Marea Tireniană, în nord-vestul Siciliei, se află un oraș al contrastelor, un loc seducător și plin de culoare care însumează aproape 3000 de ani istorie. Așezat la poalele Muntelui Pellegrino, Palermo a avut un destin deosebit, atrăgând atenția multor civilizații puternice care au contribuit la definirea unei identități aparte. Străzile sale au un aer tineresc, zgomotoase și pline de viață, iar oriunde vei privi, bogăția artistică și arhitectonică te va surprinde cu siguranță. Bătrânul oraș-port este un important centru cultural și istoric al țării, mândrindu-se cu importante monumente și construcții antice, iar atmosfera pe care o veți întâlni aici este veselă și fermecătoare.

 
                Cetatea a avut o dezvoltare continuă în ritm spectaculos încă din Antichitate. A fost fondată de fenicieni în secolul al VIII-lea î.e.n. De-a lungul istoriei a fost dominată de mai multe civilizații precum greci, romani, bizantini (aproape 1000 de ani) și ulterior sarazini, devenind un important centru al civilizației arabe. Sub conducerea normanzilor s-a dezvoltat mai ales din punct de vedere arhitectural. A fost cucerită de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Frederic al ll-lea de Hohenstaufen, încoronat ca regele Frederic I al Siciliei. Apoi, au urmat francezii angevinii și, până în secolul al XVIII-lea, a fost dominată de spanioli. Palermo a fost eliberat de Garibaldi și începând cu 1860 s-a alipit statului italian. De-a lungul istoriei a fost cunoscut sub mai multe nume precum Ziz, Paleopolis, Panormus sau Palermo. Locuitorii îi spun în dialectul sicilian Palermu.
 

                Clima plăcută pe tot parcursul anului, ritmul de viață alert și moștenirea istorică atrag anul o mulțime de turiști în capitala-port a insulei. În Palermo veți găsi o mulțime de localuri tradiționale, baruri și restaurante, iar viața culturală este bine exprimată, având o mulțime de evenimente și spectacole care inundă străzile de energie. Arhitectura orașului poartă influențe diferite, oglindind istoria tumultoasă. De la biserici cu turnuri sumbre și ascuțite ridicate de normanzi, piețe medievale, ziduri punice, construcții în stil arab sau teatre în stil neoclasic și până la locuri excelente pentru cumpărături precum luxoasele Viale della Liberta și Via Maqueda, Palermo are foarte multe de oferit. Piața Quatro Canti a€“ Patru Colțuri este centrul istoric al orașului. Aici puteți vizita mai multe comori arhitecturale precum Plazzo dei Normanni, a cărui construcție a început din secolul al IX-lea. A fost reședința regilor normanzi și a conducătorilor Sicilei, iar astăzi este sediul regional al parlamentului. În apropiere se află impunătoarea Catedrală Sfânta Maria Assunta, cel mai mare loc de cult de pe insulă, cu o arhitectură de valoare. Aceasta adăpostește un heliometru interesant construit acum 300 de ani. În oraș veți găsi o mulțime de biserici și catedrale, majoritatea protejate de patrimoniului mondial UNESCO, datând de peste 1000 de ani. Muzeul de arheologie Regional este cel mai mare de acest gen din Europa și găzduiește o colecției impresionantă de artefacte etrusce, cartagineze, feniciene, grecești și romane. În centrul orașului se află teatrul Massimo, ridicat în 1897, pe a cărei scenă a urcat Enrico Caruso, probabil cel mai bun tenor din toate timpurile. Pentru o experiență de neuitat puteți încerca o atracție turistică importantă, însă destul de sinistr[, precum Catacombele Capucinilor din Palermo. Aici sunt expuse mii de cadavre vechi de aproape 300 de ani, mumificate în mod natural datorită solului arid al insulei. Pentru un moment de relaxare, departe de forfota orașului, vă recomandăm o plimbare pe malul mării Tireniene unde vă veți bucura de priveliști superbe și de asemenea, puteți merge până în portul vechi unde domină maiestoasa Porta Nuova, poartă care datează din secolul al XVI-lea și impresionează prin columnele Hermes care o susțin.

 
                Cum ajungi în Palermo?
 
 Aeroportul internațional din Palermo se află la aproximativ 32 de km de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.
 
                

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.