Home   /   Bilete-de-avion   /   Paphos
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Paphos – Locul în care s-a născut zeița Afrodita

                Legendele spun că în acest loc magic, din valurile mării, s-a născut zeița frumuseții și a dragostei, Afrodita. Este unul dintre cele mai apreciate orașe antice din Cipru, înțesat de vestigii și monumente impresionante, lăsate în urmă de un trecut remarcabil, întins pe mii de ani. Paphos este situat pe coasta de sud-vest a țării, între munții Troodos și marea Mediterană, cucerind și prin frumusețea naturală de care dispune, peisaje spectaculoase și plaje paradisiace. Acest oraș-port este protejat de Patrimonial Mondial UNESCO datorită bogăției sale culturale și istorice, oferind posibilitatea de a descoperi aici o lume aparte în care legendele și tradițiile străvechi sunt încă vii.

 
                Descoperirile arheologice susțin că această zonă a fost locuită încă din perioada neolictică. Este considerat locul mistic de naștere al zeiței Afrodita, iar templul ridicat de Myceneans în cinstea ei datează din secolul al XII-lea î.e.n. Paphos a fost fondat în 1400 î.e.n. de către regele Kinyras. Portul însă a fost construit în timpul lui Alexandru cel Mare, de regele Nicocles. În perioada elenistică a devenit capitala insulei, înlocuind Salamina. În vremea romanilor era cel mai însemnat oraș al insulei, un loc de pelerinaj important datorită sanctuarului zeiței Afrodita. A rezistat o lungă perioadă de timp în fața invadatorilor, însă după  atacurile arabilor din secolul al IX-lea, și-a pierdut statutul de capitală, devenind astfel capitală orașul Nicosia. În Evul Mediu și în timpul dominației otomane a intrat într-o perioadă de declin care a continuat și sub stăpânirea britanică. Până în 1874, Paphos era cea mai slab dezvoltată parte a insulei. Orașul a început să-și recapete strălucirea pierdută odată cu investițiile majore făcute de guvern în această zonă. Construirea Aeroportului Internațional Paphos a contribuit la creșterea economiei și a turismului. Au fost ridicate o mulțime de hoteluri, vile, și apartamente drăguțe pe malul mării.  


              Paphos este recunoscut pentru plaje de excepție, majoritatea dintre ele având Steagul Albastru pentru condițiile și serviciile de înaltă calitate pe care le oferă. Clima este plăcută pe tot parcursul anului, având peste 300 de zile însorite, iar bucătăria tradițională și vinurile produse aici sunt un motiv în plus pentru care acest oraș este atât de iubit de turiști. Paphos este compus din stațiunea Kato Paphos și orașul numit Pano Paphos care la rândul sau este împărțit în două zone: centrul comercial în partea de sus, pe deal, și cea de jos, locul în care se află cele mai multe atracții turistice importante și de asemenea, o mulțime de hoteluri, taverne și localuri. Aici veți găsi un amestec surpinzător de lăcașuri de cult musulman și biserici creștine, ruine antice și mozaicuri străvechi care datează din secolul al II-lea până în secolul al V-lea precum cele dedicate lui Dionysos, Theseus și Aion. Acestea se află lângă port și prezintă scene din mitologia greacă. Unul dintre cele mai importante situri arheologice de pe insula Cipru este Odeonul, ridicat în secolul al II-lea, un frumos anfiteatru care găzduiește și în zilele noastre  spectacole muzicale și de teatru. La sud de acesta se află ruinele templului roman Asclepios -  zeul medicinei, iar în nord vestigiile zidurilor vechi ale orașului. Mergând pe străzile întortochiate veți descoperi la fiecare pas o dovadă a trecutului tumultos, iar dacă sunteți pasionați de istorie și cultură vă recomandăm să faceți o vizită la Muzeul Arheologic unde veți admira o colecție deosebită de obiecte ce datează din Neolitic sau la Muzeul Bizantin care găzduiește o importantă colecție de artefacte din perioada bizantină. Aici se află și una dintre cele mai vechi icoane găsite până acum pe insulă. Legendele și poveștile incitante pe care le veți auzi aici desăvârșesc farmecul aparte al acestui loc și plasează Paphos printre cele mai căutate destinații din Cipru. Despre Stânca Afroditei - Petra Tou Romiou, aflată în imediata apropiere a orașului, se crede că ar avea puteri magice fiind capabilă să ofere tinerețe. În vechiul port veți întâlni atmosfera cipriotă autentică, taverne deosebite pline de preparate tradiționale, cafenele drăguțe în aer liber și o priveliște încântătoare spre albastrul nesfârșit al Mediteranei.
 

                Cum ajungi în Paphos?
 
 Aeroportul Internațional Paphos este situat la aproximativ 10 kilometri de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.