Home   /   Bilete-de-avion   /   Paris
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Paris – Eleganță și bun-gust

             Nimic nu se compară cu o plimbare pe străduțele elegante ale celui mai seducător oraș din lume. Totul este într-o armonie perfectă, arhitectură cochetă, muzee remarcabile, parcuri superbe, oameni stilați, palate spectaculoase, restaurante și localuri în care veți savura cele mai gustoase preparate din bucătăria franțuzească, toate sunt parte a farmecului deosebit al Parisului. Este situat în inima regiunii Ile-de-France pe malurile fluviului Sena, în nordul Franței, având statutul de capitală de peste 1500 de ani. Frumusețea copleșitoare și bogăția istorică și culturală atrag anual milioane de turiști oferindu-le o experiență de neegalat, descoperirea Orașului Luminilor, un loc desprins din cele mai frumoase vise, învăluit de un aer romantic.

 
                În antichitate, tribul pariziilor a întemeiat un sătuc de pescari pe mica insulă Ile de la Cite. Ulterior insula a fost ocupată de un trib galic, iar în 52 î.e.n. a fost cucerită de romani. Orașul a fost inițial numit Lutetia -" loc mlăștinos". După 50 de ani s-a dezvoltat ocupând și malul stâng al Senei și a fost numit Paris. În secolul al IX-lea vikingii au invadat orașul, forțând localnicii să ridice o fortăreață pe insula Ile de la Cite, însă în cele din urmă a fost cucerit de aceștia, iar în 845 au plătit invadatorii să plece. Parisul a început să se dezvolte puternic în decursul anilor ce au urmat, iar în secolul al XI-lea s-a întins și pe malul drept al fluviului. În secolele XII și XIII, mai ales sub domnia lui Filip Al II-lea Augustus (1180 -1223), orașul a cunoscut o perioadă înfloritoare. În Evul Mediu era recunoscut pentru importanța sa în sfera comercială și intelectuală. Parisul a cunoscut și perioade mai întunecate precum în secolul al XIV-lea când a fost lovit de ciumă sau în timpul revoluției francize din 1789 când au pornit conflicte majore între oraș și zonele rurale ale Franței. În timpul războiului franco-prusac din 1870, capitala a fost asediata însă în următorul an au renunțat după o iarnă de foamete și frig. Parisul reușește să îmbine trecutul cu prezentul, clasicul cu modernul, numărându-se printre cele mai apreciate destinații din lume.
 

                 Parisul este menit să fascineze, să uimească prin bogăția sa culturală, ahitecturală și artistică dar și prin atmosfera aparte pe care o veți întâlni aici. Se mândrește cu o listă interminabilă de atracții turistice, însă rătăcind pe străzile sale fermecătoare veți descoperi orașul așa cum este el, spectaculos, plin de viață, un loc de care te îndrăgostești de la prima vedere, iremediabil. Insula Ile de la Cîte este ocupată de impunătorul Palais de Justice și de catedrala Nôtre-Dame de Paris celebră pentru arhitectura în stil gotic. Ridicarea sa a început în 1163 pe locul unui templu roman și este considerată inima orașului. Simbolul Parisului este, incontestabil, Turnul Eiffel, o constructuie impunătoare care se înalță netemătoare spre cer, vizibilă din multe colțuri ale capitalei. Acesta a rezistat la două războaie mondiale, trei republici și milioanelor de vizitatori, iar priveliștea de care o să vă bucurați din vârful său este de neimaginat. Unul dintre cele mai faimoase și aglomerate bulevarde din lume este Champs-Elysees situat la nord de Sena, în zona Droite Rive. Acesta a fost inițial creat ca o extensie a Jardin des Tuileries, iar în prezent este presărat de cafenele drăguțe, magazine de lux,cinematografe și restaurante prestigoase. În apropiere puteți vizita piața cu o mare încărcătură istorică, La Place de la Concorde. Aici au avut loc multe evenimente importante precum și executarea lui Ludovic al XVI-lea. În Paris veți găsi unele dintre cele mai frumoase muzee din lume precum Muzeul Picasso, Muzeul Cluny sau Luvrul - Musée du Louvre care adăpostește peste 35 de mii de piese valoroase precum și arhicunoscutele capodopere Mona Lisa, Victoria de la Samothrace sau Venus din Milo. Parisul este considerat și una din cele patru capitale ale modei, iar în fiecare an, în luna ianuarie, are loc "€œSăptămâna modei la Paris”, un eveniment care adună cei mai renumiți designeri și cele mai frumoase manechine din lume. Capitala Franței înseamnă bun-gust și rafinament, locul în care noaptea strălucește mai ceva ca ziua, iar viața se trăiește la cote maxime, într-un mod deosebit.

 

                Cum ajungi în Paris?

 
 Parisul este deservit de două aeroporturi: Orly, la sud de Paris și Charles de Gaulle, la nord de Paris.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.