Home   /   Bilete-de-avion   /   Phuket
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Phuket – "Perla Sudului”

                În sud-estul Thailandei, scăldată de apele limpezi ale Mării Andaman, se află  insula Phuket, adesea cunoscută și sub numele de "Perla Sudului”, un loc exotic, înzestrat cu o frumusețe naturală de excepție, plaje spectaculoase cu nisip fin, recifuri de corali, cascade, păduri tropicale și golfuri sălbatice. Este un paradis pentru iubitorii de soare și de sporturi acvatice, dar și pentru amatorii de distracție, fiind recunoscută pentru viața de noapte tumultoasă și pentru evenimentele și spectacolele care fac insula să pulseze de energie. Diversitatea cuturală și religioasă îi oferă un farmec distins, aici veți admira moschei  alături de temple budiste, iar în mare parte arhitectura clădirilor poartă amprente portugheze și chinezești.


                Istoria acestei insule se întinde aproximativ cu 1000 de ani î.e.n. Pe vechile hărți apare sub numele de Junk Cylon. Aici se opreau să facă popas navigatorii care mergeau pe ruta dintre India și China. Se crede că la început făcea parte din Imperiul Shvite care se stabilise în peninsula Malay. În timpul perioadei Sukothai era asociată cu Takua Pa (actuala provincie Phang-nga). În secolul al XVI-lea, germanii au stabilit aici un important centru comercial. În secolul al XVI-lea pe insulă au venit imigranți chinezi în număr mare în căutarea unui loc de muncă. În timpul domniei regelui Rama al V-lea, Phuket s-a transformat în centru administrativ pentru un grup de provincii bogate în mine de feroase. Odată cu schimbarea guvernării, în anul 1933, insula și-a câștigat statutul de provincie de sine stătătoare. S-a dezvoltat treptat, numărându-se printre cele mai importante centre economice ale țării. În 2004 a fost lovită dezastros de tsunami, însă s-a refăcut destul de repede, reușind să reatraga atenția prin cadrul natural deosebit și îmbinarea armonioasă a diferitelor culturi și tradiții.
 

                 Phuket se află între modernitate și tradiție având resorturi luxoase și hoteluri extravagante, însă atrage prin îmbinarea armonioasă a diferitelor culturi și obiceiuri, reușind să păstreze în același timp o mare parte din cadrul natural neatins. Este cea mai mare insulă a Thailandei, fiind împărțită în mai multe regiuni. Partea de vest este cea care prezintă cel mai mare interes pentru turiști având posibilități de distracție nenumărate și plaje spectaculoase precum Kata Beach, Nai Hain, Mai Khao sau Nai Yang, iar în zona centrală veți observa un aer diferit, o lume aparte, necosmetizată, precum sate pescărești vechi, comunități de musulmani și păduri de mangrove. Orașul Phuket este situat în sud-est și încântă prin arhitectura sa care portă amprenta trecutului precum şi influențele portugheze și chinezești. Aici sunt nenumărate magazine în care veți găsi produse variate, destul de ieftine. Pentru un moment de relaxare puteți merge să vizitați cele trei cascade deosebite de pe insulă. Se spune că cele mai frumoase sunt Ton Sai și Bang Pae, situate la aproximativ 25 de km de orașul Phuket, în parcul național Khao Praew. Centrul spiritual al insulei este Wat Chalong, situat la sud de oraș în Golful Chalong. Aici sunt mai multe temple budiste, frumos decorate care atrag o mulțime de turiști fascinați de unicitatea acesui loc. Pe unul din dealurile din sud se află impunătoarea statuie a lui Buddha care este vizibilă din multe părți ale insulei. Dacă vă încumetați să urcați până aici o să fiți răsplătiți cu o priveliște încântătoare. Cel mai sudic punct, recunoscut pentru unul dintre cele mai spectaculoase apusuri din lume, este Laem Phromthep. În această zonă se află și câteva plaje frumoase. Una din atracțiile preferate de turiștilor este ferma de fluturi de lângă orașul Phuket. O seră uriașă în care zbora mii de fluturi superbi, oferindu-vă o experiență diferită. Dacă vă atrag sporturile agresive precum box-ul thailandez, atunci acesta este cel mai potrivit loc să vedeți un astfel de meci. În ciuda durității de care dă dovadă un astfel de sport, se crede că este cel mai bun mod de a disciplina trupul și sufletul.
 
                Cum ajungi în Phuket?
 
 Aeroportul se află la 32 de km nord-vest de oraș. De aici puteți lua autobuzul sau taxiul. 

Continent:

Ţară:




© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.