Home   /   Bilete-de-avion   /   Pisa
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Pisa – oraşul turnurilor înclinate

               Acest oraş antic din Toscana, situat la gura de vărsare a râului Arno în Marea Mediterana, surprinde prin aerul proaspăt şi tineresc dat de miile de studenţi care vin să înveţe la prestigioasele universităţi de aici, recunoscute în toata ţara. Oraşul este faimos pentru Torre Pendente, însă puţini ştiu că nu este singurul turn înclinat din oraş. Mai există încă două astfel de minuni arhitecturale: clopotniţa Bisericii San Michele degli Scalzi şi clopotniţa Bisericii Sfintei Nicola. Pisa este oraşul natal al marelui filozof, astronom şi fizician italian, Galileo Galilei, un loc în care veţi descoperi multe construcţii demne de admirat, lăsate în urmă de un trecut spectaculos.

 

               Originile Pisei se pierd în istoria sa îndepartată, existând diferite teorii care sustin că acest oraş a fost fondat de greci, etrusci sau liguriani. Sub dominaţia romana a cunoscut o perioadă de prosperitate. La căderea marelui Imperiu Roman a fost cucerită de barbari şi supusa lombarzilor. În Evul Mediu a devenit un important centru comercial, ce deţinea o puternică flotă marină. Sarazinii au fost învinşi în multe ocazii de pisani. Puterea Pisei a atins potenţialul maxim în secolele X-XI, fiind una dintre cele patru republici principale ale Italiei. De-a lungul timpului a fost într-o continuă competiţie cu Florenţa şi Geneva, iar în 1406 cade în mâinile florentilor. După 88 de ani, pisanii se rascoală încercând să-şi recâştige independenţa, însă nu reusesc. Sub conducerea ducilor de Medicii, Pisa reuşeşte să iasă din acel con de umbră şi începe să înflorească, fiind ridicate frumoase construcţii şi universităţi de renume.

 

               Râul Arno împarte oraşul în două, trecând pe sub frumoase poduri, oferind o atmosferă romantică şi peisaje minunate. Piazza dei Miracoli – Piata Miracolelor, situată în nordul centrului vechi,  este cea mai apreciată zonă de turişti,  găzduind monumente istorice importante precum şi simbolul Pisei - Torre Pendente (Turnul înclinat). Construcţia a început în 1173, însă la scurt timp a început să se încline din cauza surpării solului de sub baza sa. La acea vreme nimeni nu şi-a imaginat că tocmai această defecţiune va aduce faima oraşului. Viaţa acestei construcţii a fost prelungintă de-a lungului timpului de arhitecţi, iar dacă vă încumetaţi să urcaţi cele 294 de trepte, vă veţi bucura de o imagine superba asupra împrejurimilor. În acest loc se află şi alte atracţii frumoase precum Catedrala (Domul) a cărei construcţie a început în 1063, Baptiseriul Sf. Ioan şi Cimitirul medieval Campo Santo. În Pisa sunt o mulţime de palate superbe şi peste 20 de biserici istorice care adăpostesc opere valoroase ale artişitilor italieni precum biserica Santo Stefano dei Cavalieri, proiectată de Vasari, biserica Santa Maria della Spina, ridicată în stil gotic sau biserica Sant’Agata in forma de pentagon, situată pe malul râului. Dacă sunteţi în căutarea adevăratului spirit pisan vă recomandăm să faceti o plimbare pe straduţele liniştite ale oraşului, sau prin grădinile şi parcurile pline de verdeaţă, departe de zonele inundate de turişti. În apropiere de Piaţa Miracolelor se află Grădina Botanică a bătrânei Universităţi din Pisa, cea mai veche din Europa. Aici aveţi oportunitatea să vedeţi specii de plante rare, care au dispărut sau sunt pe cale de dispariţie din mediul lor natural.

 

               Cum ajungi în Pisa?

 

Aeroport International Galileo Galilei se află la aproximativ 3 km sud de Pisa. De aici puteţi lua trenul, autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.