Home   /   Bilete-de-avion   /   Porto
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Porto - casa faimosului vin portughez

               Ridicat pe dealurile printre care se strecoară râul Douro, acest oraş portuar cufundat în istorie si tradiţii este denumit de portughezi “oraşul invincibil” datorită curajului de care a dat dovadă, rezistând cu înverşunare asalturilor trupelor franceze conduse de Napoleon. Porto este situat în apropierea costei Atlanticului, fiind cunoscut în întreaga lume mai ales pentru vinul deosebit produs aici, dar şi pentru arhitectura aparte şi peisajele minunate pe care le oferă. De la frumuseţea naturală de care dispune, plaje spectaculoase care se întind lin spre ocean, coline împodobite de vită de vie, până la experienţa culturală şi culinară de care veţi avea parte, Porto are foarte multe de dăruit.

 

               Acest oraş a fost ridicat în secolul al IV-lea, când romanii au cucerit Peninsula Iberică, jucând un rol important în schimburile comerciale dintre Lisabona şi Braga. Timp de 150 de ani, începând cu anul 711, a fost stăpânit de mauri, însă în 868 a fost eliberat. Din secolul al XIII-lea s-a început producţia de vin de Porto, aducând o creştere economică importantă. Regina Philippa de Lancaster și regelui Joao I s-au căsătorit în acest oraş, marcând o alianţă puternică între Portugalia şi Anglia. În 1394 s-a născut prinţul Henry Navigatorul, una dintre personalităţile de seamă din istorie. Secolele XV şi XVI au fost caracterizate de evoluţie şi de cuceriri de noi teritorii. Porto a devenit un puternic centru comercial şi industrial în Portugalia. În timpul invaziei napoleoniene din secolul al XIX-lea, oraşul a luptat cu toate forţele, rezistând eroic. În prezent, se mândreşte cu un vast patrimoniu cultural moştenit în urma istoriei tumultoase.

 

               Pentru a întelege măreţia acestui oraş, vă recomandăm o plimbare pe străduţele şerpuite ale centrului vechi, protejat de patrimoniul UNESCO din 1996, unde veţi admira construcţii remarcabile, încărcate de istorie. Este situat în zona Ribeira şi aici puteţi vizita magnificul Palat Episcopal, Casa do Infante – posibilul loc de naştere al lui Henric Navigatorul şi grandioasa Catedrală, unul dintre cele mai frumoase monumente, construită în secolul al XII-lea. În apropiere se află Biserica Sfântul Francisc care datează din secolul al XIV-lea, un frumos exemplu de îmbinare a stilului gotic cu cel baroc.  Un alt obiectiv preferat de turişti este podul care leagă oraşul de Vila Nova de Gaia,  Ponte de Dom Luis I. Această zonă este împânzită de cluburi, cafenele si localuri unde puteţi savura din bucătăria tradiţională portugheză şi puteţi degusta din faimosul vin, iar dacă sunteţi în căutarea unui moment de relaxare puteţi merge pe superbele plaje din imediata apropiere. Viata culturală din Porto este de apreciat, bucurându-se de prezenta multor muzee, săli de concerte, teatre şi galerii de artă. La aproximativ două ore de mers cu maşina din Porto se află Cabo de Roca, cel mai vestic punct al Europei. Albastrul infinit al oceanului , peisajul copleşitor, reprezintă o experinţă unică de care sigur nu veţi uita curând. 

 

               Cum ajungi în Porto?

 

Aeroportul Francisco de Sa Carneiro se află la 15 kilometri de centrul oraşului. De aici puteţi lua microbuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.