Home   /   Bilete-de-avion   /   Praga
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Praga – "oraşul de aur” al Europei

               Constientă de frumuseţea nemărginită de care dispune, capitala Cehiei te surpinde la tot pasul prin amestecul ameţitor de stiluri arhitecturale ale clădirilor sale parcă neatinse de trecerea timpului. Praga se întinde pe malurile râului Vltava, în Boemia Centrală, fiind unul dintre cele mai apreciate oraşe din Europa, un loc plin de farmec care o să vă seducă prin muzica de calitate, artă, cultură şi o să vă poarte pe străzile sale medievale, înţestate de monumente, biserici si construcţii gotice incredibile care oglindesc măreţia secolelor ce au trecut. Aici au locuit genii care au schimbat lumea precum Einstein, Kepler, Mozart şi Kafka.

 

               Istoria acestui oraş este legată de ridicarea Castelului din Praga de către Borivoj în anul 870. Această fortăreaţă-castel a devenit cu timpul sediul principal al celor mai vechi dinastii din Boemia. Prima referire scrisă despre existenţa unui centru comercial în imediata apropiere apare în jurul anului 965 când negustorul Ibrahim Ibn Jakub a descris locul ca fiind „ construit din piatra şi mortar”. În secolul al XI-lea pe malul opus al râului Vltava, a fost ridicat un alt castel numit Vysehrad, iar primul pod în 1172.  În secolul al XIII-lea a primit statutul de oraş. În timpul lui Carol al IV-lea a fost înfrumuseţat cu numeroase clădiri în stil gotic pe care încă le putem admira aproape neschimbate. În 1526, Regatul Praga a devenit parte a monarhiei habsburgice urmând o perioadă lungă de dispute, războaie si nelinişte (până în 1918). În timpul împăratului Iosif al II-lea, teritoriul oraşului s-a redefinit prin unificarea Oraşului Vechi, Oraşului Nou, Little Quarter  şi Hradcany. După Primul Război Mondial, în 1918, Cehoslovacia a devenit republică. În 1939 trupele lui Hitler au ocupat Praga. După nenumarate momente tensionate şi încercări de eliberare, în 1989 a fost declarată democraţia ţarii. În 1993 dupa scindarea Cehoslovaciei, Praga a devenit capitala Republicii Cehe. În 2004 a intrat în Uniunea Europeana.

 

               O plimbare prin Praga înseamna o lecţie valoroasă de istorie şi oportunitatea de a te bucura de mirajul unui oraş care a stiut cumva să se reinventeze, trecând peste toate încercările destinului fară să-si piardă din stralucire. Arhitectura clădirilor este o îmbinare neobisnuit de echilibrată între diferite stiluri precum baroc, gotic, renascentist, cubism şi art nouveau. Pe malul drept al râului Vltava se află centrul istoric, protejat de patrimoniul UNESCO din 1999, un labirint de pasaje, alei şi străduţe vechi care duc spre piata centrală numită Staromestske Namesti. Zona este încarcată de biserici medievale, monumente impresionante, galerii de artă, anticariate si localuri frumoase în care puteţi degusta un vin de calitate şi puteţi încerca din preparatele tradiţionale. Cu siguranţă o să vă atragă atenţia ceasul astronomic amplasat pe zidul sudic al primariei. A fost ridicat în 1410 şi are un aspect destul de neobisnuit. Castelul Praga, cel mai mare complex medieval din Europa, domină maiestuos de aproape 11 secole valea râului Vltava, schimbandu-şi foarte putin aspectul iniţial. Este compus din Catedrala Sf. Vitus, locul unde au fost înmormântaţi regi, prinţi, sfinţi si împăraţi, Palatul Lobkowicz, construit în secolul al XVI-lea, unul dintre cele mai frumoase monumente ale oraşului, Biserica Sf. Gheorghe care gazduieşte bijuteriile coroanei şi Golden Lane, o străduţă plină de case istorice în care au locuit personalităţi precum Kafka sau poetul Jaroslaf Seifert. Podul Carol este considerat emblema oraşului, fiind ridicat din 1357. A fost construit din dorinta împăratului Carol al IV-lea, fiind împodobit cu peste 30 de statui în stil baroc ce reprezintă diferite personaje religioase. O componentă importantă a capitalei este Cartierul Evreiesc, ale cărui origini se întind până în secolul al IX-lea când negustorii evrei s-au stabilit aici. Aici puteţi admira monumente istorice precum una dintre cele mai vechi sinagogi din Europa, ridicată în secolul al XIII-lea. Praga are o personalitate puternică, clădită de-a lungul a multor secole, un loc cu o moştenire impresionantă care poartă totuşi un aer tineresc fiind insuflat de miile de studenţi care vin sa învete în “ Oraşul de aur” al Europei.

 

               Cum ajungi în Praga?

 

Aeroportul International Vaclav Havel este situat la 20 de km de oraş. De aici puteţi lua autobuzul sau taxiul până în centru.

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.