Home   /   Bilete-de-avion   /   Rennes
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Rennes - între traditia bretona si modernitate

               La confluenţa râurilor Ille si Velaine, în nord-vestul Franţei, se află capitala Bretaniei, un renumit centru universitar care poartă amprenta tradiţiei si culturii vechi, fiind învăluită în acelaşi timp de un aer de modernism oferit atat de noile cladiri elegante, cat si de miile de stundeti care insufletesc orasul in fiecare an. Este un loc superb, pe care iubitorii de arhitectură si istorie îl vor găsi deosebit. În Rennes aveţi nenumărate oportunităţi de a petrece timpul liber atât ziua cât si noaptea, fiind cunoscut pentru viaţa de noapte de invidiat, susţinută de nenumarate baruri, terase si cluburi care vibrează până în zorii dimineţii.

 

              Datorită asezării strategice, la confluenţa celor doua râuri, acest oraş are o istorie lungă si tumultoasă care începe încă din antichitate. Romanii sunt cei care au transformat asezarea în cel mai important oraş din regiune. Invaziile barbare au determinat romanii să fortifice puternic oraşul. O perioadă de timp a fost sub influenţa francilor, însă ulterior intra sub  conducerea regiunii Bretaniei. Până în secolul al XV-lea Bretania a fost un stat independent, însă mereu vizat de marile puteri din zonă precum Franţa şi Anglia. În 1491 Rennes a fost singurul oraş care nu a cedat în faţa armatelor franceze ale regelui Carol al VIII-lea. Prin căsătoria ducesei Ana de Bretania cu regale Franţei, a devenit parte a Franţei, pastandu-şi o anumită autonomie. În perioada napoleoniană a înflorit din toate punctele de vedere, însă în 1720, un incediu a devastat o mare parte din el, fiind ulterior reconstruit. Rennes a găzduit aproape tot timpul, până în 1789, Parlamentul Bretaniei. Dupa cel de-al Doilea Război Mondial , oraşul şi-a recăpătat frumuseţea.

 

              Rennes are nenumărate construcţii din secolul al XVIII-lea aşezate în jurul unui centru medieval. Te poţi plimba ore în sir pe straduţele sale întortochiate, admirând arhitectura care reflectă diferite perioade ale istoriei. Deşi şi-a pierdut o parte din cladirile vechi în timpul incediului şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, localnicii au muncit din răsputeri să-l restaureze. Una dintre cele mai impozante clădiri din oraş este Parlamentul Bretaniei, ridicată în secolul al XVII-lea. Este situat în Place de Republique si găzduieste Curtea de Apel din Rennes. Straduţele din jurul pieţei numite Place des Lices, păstrează aerul bretonian, fiind împânzite de încantătoarele case medievale din lemn. În fiecare sâmbată dimineaţa se organizează un târg excelent. Viaţa culturală este de apreciat, iar pentru o incursiune in artă vă recomandam să vizitaţi Les Champes Libres, o construcţie modernă situată în sudul oraşului care adăposteste printre altele săli de teatru si cinematografe, Muzeul Britanic, Bibliotheque de Rennes Metropole care se desfaşoară pe şase etaje, si Espace des Sciences – centrul ştiinţific cu un planetariu. În apropierea pieţei Saint Melaine se află Palatul Thabor care găzduieşte între zidurile sale superbul Palat de Justiţie din Rennes care datează din secolul al XVII-lea, iar frumoasele sale gradini Thabor sunt recunoscute pentru speciile rare de plante, mozaicuri si fântâni arteziene. Întreaga zonă din jurul Palatului Thabor a fost ridicată în 1868. Pentru a gusta din farmecul oraşului vă recomandam să-l vizitaţi la începutul lunii iulie, când are loc festivalul stradal Les Tombees de la Nuit, dedicat muzicii, poeziei si dansului.

 

 

 

 


               Cum ajungi în Rennes?

 

Aeroportul Rennes se află la aproximativ 5 km de oraş. De aici puteţi lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.