Home   /   Bilete-de-avion   /   Rhodos
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Rhodos - insula soarelui

               Se spune că această insulă grecească a fost creată de însuşi Helios, zeul soarelui, şi oferită ca dar de nuntă nimfei Rhodon. Este situată în Marea Egee, în apropierea costei turceşti, fiind cea mai mare şi cea mai estică insulă din arhipelagul Dodecanez. Rhodos  este apreciată pentru superbele plaje mereu însorite, frumuseţea naturală, comorile arheologice surprinzătoare, dar şi căldura şi ospitalitatea localnicilor şi excepţionala bucătarie mediteraneană. Acest paradis ademenitor oferă tot confortul adus de modernizare, purtând cu mândrie urma marilor civilizaţii care au participat la definirea sa.

 

              Istoria tumultoasă a acestui loc se împleteşte pe alocuri cu legende. Cercetările arheologice au demonstrat că insula a fost locuită încă din perioada neolitică. În 480 î.e.n. s-a format o capitală federală în nordul insulei, numită Rhodos. În jurul anului 290 î.e.n. localnicii i-au ridicat zeului Helios o imensa statuie numită Colosul din Rhodos. Aceasta este considerată una dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice, însă se stiu puţine date despre această construcţie pentru că a fost dărâmată de un cutremur în 226 î.e.n. De-a lungul istoriei sale insula a fost dominată de multe civilizaţii puternice precum romanii şi bizantinii, iar în 1306 a intrat sub conducerea Ordinului Ioaniţilor, transformându-se într-un puternic centru militar şi comercial. În 1523, după o lungă perioadă de asediu, oraşul se predă armatei turceşti , condusă de Suleiman Magnificul. La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial a fost cucerită de armata britanică, însă în 1947 a fost alipită Greciei, împreună cu tot arhipelagul Dodecanez. Turismul a contribuit semnificativ la prosperitatea acestui loc.

 

              Rhodos este una dintre destinaţiile renumite ale Greciei, fiind apreciată atât pentru încărcătura istorică, cât şi pentru plajele şi peisajele frumoase şi cadrul natural deosebit. Satele pe care le puteţi vizita aici au ţinut să-şi păstreze caracterul tradiţional oferindu-vă o experienţa de neuitat. Pe lângă activitaţile placute pe care le puteţi desfaşura pe superbele plaje, precum înot sau sporturi acvatice, insula reprezintă o îmbinare excepţională de culturi, tradiţii şi arhitectură ramase moştenire de la marile civilizaţii care au trecut pe aici. Veţi intalni biserici bizantine, pieţe in stil veneţian sau construcţii vechi, excepţionale. Capitala insulei, numită Rhodos, este situată în nord şi este printre principalele atracţii, fiind compusă practic din trei oraşe: modern, antic şi medieval. Oraşul modern este plin de clădiri elegante, ridicate în secolul al XX-lea, baruri, restaurante, taverne, cluburi si magazine. Oraşul antic datează din jurul anului 408 î.e.n. şi adăposteşte vestigii impozante ale vechilor temple greceşti precum cel al lui Zeus, Atena si Apollo. Oraşul medieval a fost construit de Ordinul Ospitalierilor şi este împărţit în două zone, micul Collachio şi marele Burgos sau Hora. Este unul dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din lume, fiind protejat de patrimoniul mondial UNESCO din 1988. Oraşul Lidos este unul dintre cele mai uimitoare atracţii din Grecia. Acropolele de aici conţin structuri din secolul al VI-lea î.e.n. până în secolul ala XVI-lea. Pe insula Rhodos sunt o mulţime de locuri interesante de vizitat precum Valea Fluturilor – un ecosistem unic în lume prin faptul că a supravieţuit neatins. La sud de insula se află peninsula Prassonissi, un loc magic în care veţi descoperi apă în două culori, fiind locul în care se întalneste Marea Egee cu Marea Mediterana.

 

 

 

 

 

               Cum ajungi în Rhodos?

 

Aeroportul International Diagoras este situat la aproximativ 16 km de capitala Rhodos. De aici puteţi lua autobuzul sau taxiul până la destinaţie.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.