Home   /   Bilete-de-avion   /   Rimini
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Rimini – “la Marina”

               Pentru cei care vor o vacanţă superbă însemnând plajă, petreceri până la răsăritul soarelui, cumpărături şi posibilitatea de a admira vestigii şi monumente deosebite care povestesc despre un trecut glorios, atunci Rimini este destinaţia perfectă. Rimini se află pe coasta estică a Italiei, pe malul Adriaticii, şi este una dintre cele mai renumite staţiuni de pe litoral din Europa, oferind o combinaţie încântătoare de servicii de calitate, hoteluri elegante, baruri, magazine, cluburi moderne si moştenire istorică păstrată aproape intacta de mii de ani. Oraşul este cunoscut si sub numele de “la Marina” – malul marii, datorită celor peste 15 km de plajă de care dispune.

 

               Rimini a fost fondat de către romani în jurul anului 286 î.e.n. şi purta numele Ariminium.  Datorită poziţiei avantajoase, s-a dezvoltat rapid într-un centru comercial important. În 90 î.e.n. a devenit oraş roman, iar în timpul Evului Mediu şi-a  câştigat statutul de oraş-republică independent. A fost dominat  de bizantini şi lombarzi, însa spre sfârşitul secolului al XIII-lea , familia Malatesta şi-a stabilit aici reşedinţa. În perioada ce a urmat oraşul a înflorit din punct de vedere artistic şi cultural. La începutul secolului al XVI-lea a fost cucerit de Cesare Borgia, însă Rimini a intrat voluntar sub protecţia Veneţiei. În 1860 s-a alipt definitiv Regatului Italiei. În secolul al XIX-lea aici au avut loc multe dintre mişcările care vizau unificarea Italiei. În timpul primului Război Mondial a luptat vitejeşte, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost afectat de bombardamente însă ulterior părţile distruse au fost reconstruite.

 

               În timpul verii staţiunea este plină de viaţa, zi si noapte. Oraşul este împărţit în două zone, riviera înţesată de hoteluri, resturante, magazine, terase si plajele spectaculoase mangaiate de razele blânde ale soarelui şi oraşul propriu zis care adăposteşte biserici medievale, muzee interesante, monumente şi ruine romane sau renascentiste. Cele mai valoroase dintre ele se află în centrul vechi. Trecând peste podul lui Tiberiu, construit în secolul I, care îşi întinde cele 5 arcuri peste râu puteţi vizita Templul Malatesta, situat în Piata Tre Martiri, inima oraşului. Oraşul este celebru nu doar pentru stilul arhitectural renascentist, dar şi pentru impresionantele opere de artă precum fresca realizată de Piero della Francesca şi basoreliefurile semnate de Agostino di Duccio. În această piaţă mai puteţi vizita şi Muzeul Gotilor şi Biserica Sf. Augustin. Simbolul oraşului este Arcul lui Augustus, ridicat în anul 27 î.e.n. din dorinţa împăratului Augustus. Piaţa Cavour, situată tot în centrul vechi, este înconjurată de capodopere arhitecturale precum Palatul Garampi a carui construcţie a început în 1500, Palatul dell Arengo, Palatul Podesta, ridicat în secolul al XIV-lea şi renumitul Teatru Galli care a fost inaugurat de însuşi Verdi. Rimini este de asemenea, oraşul natal al marelui regizor şi scenarist italian Federico Fellini, iar în muzeul dedicat acestuia puteţi vedea obiecte care i-au aparţinut, precum si diverse expoziţii de fotografie, desen si grafica. La 10 minute de mers cu trenul se află Aquafan-ul din Riccione, cel mai mare din întrega Europa, care pune la dispoziţie o mulţime de moduri de distracţie.  Acesta conţine un aquapark imens, un delfinariu, un muzeu si un IMAX. Din oraş mai puteţi merge, destul de usor, sa vizitaţi şi alte oraşe superbe, situate în apropiere, precum San Marino, Veneţia sau Bologna.

 

               Cum ajungi în Rimini?

 

Aeroportul International Rimini se află la aproximativ 7 km de oraş. De aici puteţi lua autobuzul sau taxiul.

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.