Home   /   Bilete-de-avion   /   RioDeJaneiro
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Rio de Janeiro – ,,Cidade Maravilhosa - Oraşul minunat''

               Mereu însorit si plin de culoare, ritm si pasiune, acest oraş din golful Guanabara, din sud-estul Braziliei, are un amestec ameţitor de tradiţii si cultură, având de asemena, un cadru natural deosebit de frumos, între munte si oceanul Atlantic. Superbele plaje precum Copacabana si Ipanema, spectaculosul carnaval anual si imensa statuie  a lui Isus Hristos Mântuitorul care străjuie oraşul de pe muntele Corcovado sunt principalele motive pentru care Rio de Janeiro, numit de localnici Cidade Maravilhosa, este apreciat de milioanele de turişti care vin în căutarea distracţiei, a soarelui fierbinte si a exotismului.

 

              Exploratorul portughez Gaspa de Lemos a descoperit golful în care este situat oraşul în ianuarie 1502. Crezând că este gura unui râu, l-a numit Rio de Janeiro (râu de ianuarie). În 1565 a fost înfiinţat oraşul în cinstea regelui Sebastian I al Portugalie. A fost capitala Brazilei între anii 1764 si 1960, când aceasta s-a mutat la Brasilia. În timpul invaziei napoleoniene a Portugaliei, între anii 1808 şi 1821, Rio a devenit capitala acesteia şi a Imperiului portughez. Deşi şi-a pierdut statutul de capitală, acest oraş reprezintă unul dintre centrele economice si culturale importante ale Americii de Sud.

 

              Pasiunea si entuziasmul pentru viaţă este primul lucru pe care il veţi observa aici, iar veneraţia pentru fotbal, plajă si distracţie este molipsitoare. În oraş veţi admira construcţii vechi care reflectă anii coloniali , alături de zgârie-nori moderni si case elegante. Rio de Janeiro este ămpărţit în patru zone diferite, însă fermecatoare in aceeasi măsură. În centru istoric, numit Centro, veţi găsi atracţii deosebite precum muzee, catedrala modernistă sau biserica Candelaria. Această zonă este cea mai animata în timpul Carnavalului, străzile sale pulsând de energie şi bucurie. Linia de coastă, situată în partea de sud, se mândreste cu plajele sale recunoscute în întreaga lume, Ipanema si Copacabana, care găzduiesc cele mai frumoase petreceri. În nord se află stadionul Maracana, cu cea mai mare capacitate din lume, fiind construit să primească peste 100.000 de persoane. Brazilia se mândreste cu multe titluri obţinute la Campioanele Mondiale de fotbal, iar acest sport este foarte iubit de localnici. Pentru o privelişte de neuitat vă recomandăm să urcaţi pe muntele Corcovado, unde veţi admira şi una dintre cele mai mari opere de artă din lume, statuia lui Isus Hristos, ridicată între 1927 şi 1931. În acest oraş se află şi una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, în care aveţi posibilitatea să vedeţi specii rare de plante tropicale si amazoniene.

 

              Cum ajungi în Rio de Janeiro?

 

Aeroportul International Antonio Carlos Jobim se află la aproximativ 20 de km de oraş. De aici puteţi lua autobuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.