Home   /   Bilete-de-avion   /   Salonic
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Salonic – cea de-a doua capitala a Greciei

             Imbinand intr-un mod surprinzator mostenirea istorica si arhitectura impresionanta cu stilul de viata modern, acest oras-port, intins pe coasta golfunui Thermaikos din nordul Greciei, este un important centru universitar, cultural si comercial, fiind adesea considerat cea de-a doua capitala a tarii. Salonic sau Thessaloniki, cum il mai numesc localnicii, este intesat de monumente, muzee valoroase, biserici si vestgii antice, urme ale vechilor civilizatii. Cadrul natural deosebit, plajele superbe din apropiere, peisajele frumoase si atmosfera placuta, cuceresc definitiv.

 

             Descoperirile arheologice sustin ca aceasta zona a fost locuita cu aproximativ 3000 de ani i.e.n. Cel care a fondat orasul in anul 315 i.e.n. a fost Cassandru al Macedoniei, iar numele orasului provine de la sotia sa Thessalonica, sora vitrega a lui Alexandru cel Mare. In 146 i.e.n. a fost cucerit de romani si a devenit capitala provinciei Macedonia, evoluand puternic. De-a lungul timpului Salonic a apartinut Imperiului Bizantin si mai tarziu Imperiului Otoman din anul 1430. Orasul si-a castigat independenta si s-a alipit Greciei in 1913. In timul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre anii 1941-1944, a cazut prada germanilor, iar in 1950 a fost grav avariat de un cutremur, insa ulterior a fost frumos reconditionat, devenind o importanta destinatie tursitica din Grecia.

 

             Salonic gazduieste numeroase evenimente internationale precum Targul de Carte, cunoscutul Targ de Film din noiembrie si Targul Helexpo din septembrie, dedicate pasionatilor de tehnologie. Mergand pe stradutele intortochiate, ticsite de cladiri istorice, hoteluri, magazine, restaurante, baruri si cluburi care se trezesc la viata noaptea, veti simti farmecul acestui loc si atmosfera relaxanta. Orasul este plin de marturii lasate de civilizatiile care i-au definit caracterul, traditiile si cultura precum romanii sau bizantinii. Majoritatea atractiilor turistice sunt concentrate in centrul orasului, fiind destul de usor de vizitat. Impunatorul monument antic, Arcul lui Galeriu, il veti observa fara indoiala mergand pe strada Egnatia. A fost ridicat in 304 i.e.n. in amintirea victoriei imparatului asupra persilor. Simbolul orasului este Turnul Alb, situat pe faleza, care in trecut facea parte din zidurile de aparare ce imprejmuiau orasul, ulterior fiind folosit ca inchisoare. Turnul gazduieste Muzeul Bizantin, iar daca urcati cele sase etaje ale sale aveti ocazia sa va bucurati de o priveliste minunata asupra portului si a orasului. In apropiere, la intersectia strazilor Tsimiski si Angelaki, se afla Muzeul de Arheologie care merita vizitat pentru ca detine comori  importante precum mozaicuri, statui din vremea romanilor, bijuterii sau vase de lut vechi. In nordul orasului puteti admira zidurile bizantine care au reusit sa se pastreze destul de bine aici. Salonic adaposteste o multime de biserici vechi, pline de istorie precum Agia Sofia care dateaza din secolul ala VIII-lea. In interiorul sau puteti admira fresce care dateaza din secolul al X-lea si este construita dupa modelul bisericii Agia Sofia din Istanbul, insa spre deosebire de aceeea, cea de aici este ortodoxa. Biserica Sfantul Dumintru este cea mai mare dupa teritoriul Greciei, iar aici sunt pastrate moastele Sfantului Dumintru, protectorul orasului. Pe promenada Nikis, zona falezei, aveti la dispozitie o multime de terase, baruri si magazine de unde puteti achizitiona suveniruri. La aproximativ 50 de km vest de oras se afla situl arheologic Vergina, unde se afla faimoasele morminte regale. De asemenea, Salonic este vecin cu una din cele mai populare statiuni turistice din Grecia, Halkidiki.

 

             Cum ajungi in Salonic?

 

Salonic este deservit de aeroportul International Makedonia, situat la aproximativ 15 km sud de oras. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.