Home   /   Bilete-de-avion   /   Salzburg
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Salzburg – orasul lui Mozart

             Farmecul cu totul special al acestui orășel austriac, așezat la poalele nordice ale Alpilor, pe malurile râului Salzach, este datorat atât frumuseții naturale, bogăției culturale și arhitectonice inestimabile câși legăturii sale cu marele compozitor Wolfgang Amadeus Mozart, aici fiind locul în care s-a născut și a compus peste 350 dintre operele sale. Salzburg este renumit pentru atmosfera magnifică din preajma Crăciunului când pietele și strădutele sale medievale sunt animate de târguri tradiționale și de mii de turiști, iar în timpul verii are loc faimosul Festival din Salzburg cu o tradiție care datează din 1920, atrăgând iubitorii de artă și cultură din întreaga lume.

 

             Săpăturile arheologice au demonstrat că această zonă a fost locuită încă din preistorie, cu aproximativ 1000 de ani i.e.n.. După 400-500 de ani, celții s-au stabilit aici, atrași de zăcămintele de sare pe care le-au descoperit. Începând cu secolul al XV-lea i.e.n., începe să se formeze un mic orășel pe malurile râului Salzach pe care romanii îl numesc în secolul I i.e.n. Juvavum – Tărâmul Zeilor. Unul dintre cele mai importante momente din istoria sa milenară, datează din secolul al VII-lea când Sf. Rupert a devenit arhiepiscopul acestei zone. În secolul al XV-lea Salzburg și-a dobândit independența față de Bavaria, devenind autonom. În 1803 arhiepiscopii au pierdut puterea, urmând să fie anexat Austriei doi ani mai târziu. În 1809 a fost cotropit de francezi, fiind încorporat confedereației Rhinului, însă în urma Congresului de la Viena din 1815 a fost înapoiat Austriei. În 1850 devine teritoriu independent al coroanei Austriece. În 1930 a fost ocupat de germani,  însa  în 1945 a fost eliberat de trupele americane.

 

 

             În Salzburg veți cunoaște o lume sofisticată și deși este un oraș destul de mic, uimește prin încărcătura culturală și istorică, oferind o mulțime de obiective turistice impresionante și de asemenea, numeroase evenimente culturale recunoscute îîntreaga lume. Centrul vechi, numit Altstadt, este de o frumusețe inimaginabilă, fiind unul dintre cele mai bine păstrate locuri din lumea germanică. Arhitectura sa barocă este renumită, fiind protejat de patrimoniul mondial UNESCO din 1997. Se află pe malul stang al raului Salzach si adaposteste multe capodopera ce merita vizitate precum Domul – Catedrala Orasului, ridicat in 1628, una din principalele atractii din Salzburg. In imediata apropiere se afla renumita strada Getreidestrasse care pastreaza farmecul pe care modernitatea nu a reusit sa-l atinga, pastrand un stil architectural de exceptie. Este intesata de cladiri medievale in care sunt gazduite magazine, cafenele si restaurante, dar si constructii valoroase precum casa in care s-a nascut si a trait Mozart pana la varsta de 17 ani. Aceasta este in momentul de fata transformata intr-un muzeu dedicat artistului si o veti gasi la nr.9. Aici veti putea admira, pe langa alte lucruri, vioara si clavecinul la care canta acesta in copilarie. In inima centrului vechi se afla si un monument dedicat lui Mozart de catre regale Bavariei, Ludwig I, in anul 1842. De asemenea in aceasta zona puteti vizita biserici frumoase si resedinta arhiepiscopului numita Residenz care refelecta puterea si bunastarea acestuia. Pe malul drept al raului se afla o multime de cladiri moderne, dar si Palatul si gradinile Mirabell care initial se numea Altenau – privelite frumoasa, datorita aspectului de poveste. Indiferent de perioada in care decideti sa vizitati acest oras plin de culoare si savoare istorica, il veti gasi mereu imbracat in haine de sarbatoare, deoarece in fiecare an au loc peste 4000 de evenimente culturale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             Cum ajungi in Salzburg?

 

Aeroportul Wolfgang Amadeus Mozart se afla la aproximativ 4 km de centrul orasului. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul. ș   ț ă â î  Î 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.