Home   /   Bilete-de-avion   /   Seattle
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Seattle – “orasul de smarald”

             Capitala statului Washington are o vibratie diferita fata de celelalte orase ale Americii, este efervescenta, complexa si mereu “tanara”. Probabil zona superba in care se afla ii ofera acesta aliura deosebita, fiind prinsa intre munti si ocean, pe malul Golfului Puget, avad in partea de est Lacul Washington si Cascada Mountains. Seattle este aproape tot timpul inverzit, cu peisaje absolut spectaculoase si desi majoritatea zilelor sunt stropite de ploi, asta nu face decat sa-i sporeasca sarmul distins. Este orasulul lui Jimi Hendrix, a stilului grunge, al formatiilor Nirvana si Pearl Jam, dar mai ales al iubitorilor de cafea.

 

             Descoperirile arheologice sustin ca aceasta zona a fost populata de acum 4000 de ani de catre triburile numite Duwamish. Primul european care a descoperit acest loc a fost George Vancouver in 1792. Orasu la fost fondat de catre Arthur A. Denny in 1851. La inceput s-a numit New York, apoi Duwamps si in final Seattle dupa numele sefului celor doua triburi ale nativilor americani care locuiau acolo, Chief Noah Sealth. S-a dezvoltat treptat datorita comertului cu cherestea si carbune, dar si industriei de constructii navale si pescuit. Un incendiu devastator, in anul 1889, a stopat evolultia si a pus orasul in dificultate. In 1897 s-a descoperit aur in apropiere de oras, motiv pentru care Seattle a cunoascut o noua dezvoltare economica puternica. In timpul razboaielor mondiale, santierele navale de aici au jucat un rol important. Compania Boeing, deschisa in 1916,  s-a dezvoltat puternic furnizand avioane in timpul anilor de razboi.

 

             Este cunoscut sub numele de “ Emerald City” – orasul de smarald, datorita cadrului natural de exceptie, inconjurat de verdeata, oferind posibilitati multiple pentru a petrece timpul in aer liber. De la drumetii, ciclism montan, schi in timpul iernii, plimbari cu barca si posibilitatea de relaxare in numeroasele parcuri si gradini,  pana la cunoasterea unui metropole plina de viata, intesata de magazine cu stil, constructii indraznete, baruri si mai ales o multime de cafenele dragute. Seattle este locul in care s-a deschis in anul 1971 prima cafenea Starbucks. Viata culturala si artistica este bine exprimata  si intretinuta de numeroase evenimente. In centrul vechi puteti admira cladiri istorice, muzee si galerii de arta de exceptie, in timp ce in centrul orasului – Downtown este o aglomeratie de zgarie-nori si restaurante. Dupa incediul din 1889, noul oras a fost cladit pe costructiile vechi din lemn care au ramas. Orasul subteran, cunoscut ca “orasul-fantoma”, se afla sub strazile orasului. Acesta s-a pastrat intact si poate fi vizitat. In imediata apropiere de centrul orasului se afla Pike Place Market, o piata veche, plina de farmec, considerata o adevarata atractie turistica. Aici veti gasi o multime de produse proaspete, fiind cunoscuta pentru numarul mare de restaurante si mai ales cafenele, printre care se afla si primul Starbucks. Simbolul orasului este Space Needle – Acul Spatial, care masoara peste 180 de metri si a fost ridicat in 1962 cu ocazia World Trade Fair. Daca va incumetati sa urcati pana in varf, va puteti bucura de bucatele exceptionale oferite de restaurantul de aici si bineinteles, de o priveliste incantatoare asupra imprejurimilor. Daca sunteti pasionati de tehnologie de ultima ora, va recomandam sa vizitati fabrica Boeing, unde puteti vedea linia de asamblare pentru unele dintre cele mai mari si luxoase avioane Boeing din lume precum 777, 767 sau 745. Aceasta metropola merita vizitata mai ales toamna cand cucereste cu multitudinea de culori oferite, rezultatul fiind de-a dreptul spectaculos.

 

             Cum ajungi in Seattle?

 

Aeroportul Sea Tac se afla la aproximativ 20 de km sud de oras. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.