Home   /   Bilete-de-avion   /   Shanghai
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Shanghai – in cautarea ambitioasa a noului

             Stralucirea acestui oras intrece cu mult orice imaginatie, este un loc ce pare sa apartina viitorului, un amestec uimitor de sosele suspendate, zgarie nori ce domina cerul, piete aglomerate, magazine de lux, cladiri extravagante si intr-un contrast placut, presarate pe alocuri, constructii vechi si temple pline de farmec. Este o metropola care emana forta si grandoare si care te provoaca prin stilul de viata pe care il veti intanli aici, mereu in cautarea ambitioasa a noului. Asezat pe coasta estica a Chinei, la varsarea fluviului Yangzi Jiang in mare, energicul Shanghai este intr-o continua forfota de la primele ore ale diminetii pana tarziu in noapte.

 

             Orasul a inceput sa se formeze in 1554. De-a lungul timpului a purtat diferite nume precum satul Huating, pana la dinastia Sui, prefectura Huating sub dinastia Tang, iar in sub dinastia Song a primit numele actual, Shanghai. S-a dezvoltat din punct de vedere economic in timpul Razboaielor Opiului din secolul ala XIX-lea, fiind ocupat de diferite puteri straine. In scurt timp a devenit un centru comercial puternic, iar impreuna cu Shenyhen si Guangyhou, este considerat motorul economic al Chinei. Odata cu instalarea guvernului comunist,  evoluatia a fost stopata, insa odata cu reformele din anii 1990, Shanghai a inflorit uimitor ajungand o mare putere economica in lume.

 

             In anul 2010, Shanghai a intrat in Cartea Recordurilor avand cei mai multi turisti din lume pentru evenimentul World Expo. De asemenea, un alt motiv intemeiat de mandrie a fost inaugurarea primului tren din lume de mare viteza bazat pe levitatie magnetica  - MAGLEV. Ritmul alert in care se percepe aici viata este uluitor, iar sentimentul extraordinar care te cuprinde, pierzandu-te in multime pe strazile sale, doar Shanghai ti-l poate oferi. Centrul cultural si comercial al orasului este Piata Poporului, un loc plin de cladiri moderne si zgarie nori, integrand armonios fantani frumos decorate si gradini pline de verdeata. Aici veti gasi Teatrul Mare, Primaria, Muzeul Shanghai si cel de Arte.  Daca doriti insa sa simtiti esenta metropolei va recomandam sa mergeti pe bulevardul Nanjing, cea mai cunoscuta zona comerciala din China, intesata de mall-uri, magazine de lux si cele mai elegnte restaurante. In capatul vestic al sau se afla Templul lui Buddha de Jad, unul dintre cele mai mari locasuri religioase budiste din oras. Pe malul raului Huangpu se afla debarcaderul parfumat de istorie, inima financiara a Shanghaiului colonial, o vreme in care afacerile cu bumbac, opium si jocurile de noroc atrageau atentia marilor puteri din Occident, lasandu-si amprenta pe arhitectura cladirilor din jur. S-a interzis constructia de zgarie nori aici, tocmai pentru a pastra frumusetea ambientala. Va recomandam sa vizitati acest loc seara sau noaptea, cand luminile elegantului cartier business Pudong, de pe partea cealalta, se reflecta  in apa intunecata a raului. In centrul acestui cartier modern se afla cateva constructii impresionante precum cladirea Centrului Financiar Mondial Shanghai sau Turnul TV Perla Orientului, una dintre cele mai importante atractii turistice din oras care pana in 2008 a fost cea mai inalta cladire din China. Pentru a cunoaste un loc din Shanghai incarcat de traditii, care inca este strain de lumea zgarie norilor si a ultimilor tehnologii,  va recomandam o vizita a Orasului Vechi unde cu siguranta o sa va impresioneze atmosferea relaxanta si frumusetea gradinilor imperiale Yu sau vibratia deosebita a Bazarului Yuyuan, un exemplu de piata orientala in care poti gasi o multime de produse traditioanle chinezesti.

 

             Cum ajungi in Shanghai?

 

Orasul este deservit de doua aeroporturi: Aeroportul International Pudong si Aeroportul Honggiao.  Pentru a ajunge pana in oras puteti lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.