Home   /   Bilete-de-avion   /   Singapore
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Singapore – spirit inovator nemărginit

             Dezvoltarea spectaculoasă din ultimii ani șîmbinarea uimitoare a numeroaselor culturi asiatice au făcut din Singapore unul dintre cele mai interesante destinații turistice din lume. Deși este cel mai mic stat din Asia de sud-est, această metropolă ambițioasă este un recunoscut centru financiar-comercial, fiind unul dintre cei patru “tigrii asiatici”. Totul este modern șîndrăzneț și deși este un oraș aglomerat, nu duce lipsă de verdeață, iar ploile dese care cad din cauza climei nu fac decât să mențină aspectul de verde intens. Singapore se mândrește cu o curățenie exemplară și cu un spirit inovator nemărginit.

 

             Acest oraș, situat la capătul peninsulei Malay, și-a câștigat numele de Singapore (în traducere - Orașul Leilor) în urma unei legende care spune că primul animal care l-au zărit în această zonă oamenii de pe insulă a fost un leu, insă cum lei nu au existat niciodată în Asia este foarte posibil să fi fost, de fapt, un tigru. În anul 1819, datorită poziției strategice, East India Company prin Sir Thomas Stamford Raffles a transformat micul sat de pescari într-un oraș-port important, astfel fiind posibile primele tranzacții comerciale. De-a lungul istoriei sale relativ recentăînsă destul de tumultoasă, a fost pe rând ocupat de britanici, japonezi și ulterior condus sub regim comunist. În 1965 și-a obținut independența, evoluând rapid intr-unul dintre liderii economici ai Asiei. Nivelul ridicat al economiei se reflectă în dezvoltarea puternică din punct de vedere urbanistic și arhitectural.

 

             Frumusețea și farmecul deosebit al acestui fenomen, numit Singapore, constă în arhitectura inovatoare, dar șîmbinarea grațioasă și armonioasă a numeroaselor culturi ale Asiei de sud-est. Fiecare parte a orașului poartă amprenta diferitelor civilizații care au contribuit la formarea unei identități aparte. Deși este o metropolă modernă, caracterizată de construcții strălucitoare, veți găsi în câteva locuri construcții vechi și impunătoare. Zona Kampong Glam reprezintă comunitatea malaezianăîn timp ce cartierul Little India, situat în apropierea centrului metropolei, funcționează după obiceiurile indienilor stabiliți aici. În această zonă veți găsi o mulțime de restaurante cu mâncare specifică și temple hinduse. Pe străduțele aglomerate ale cartierului Chinatown veți descoperi numeroase magazine tradiționale și clădiri vechi, frumos conservate precum templul Thian Hock Keng, ridicat în 1841. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș datorită tradițiilor chineze care îi dau un aer diferit.  Portul Marina Bay reprezintă una din atracțiile principale, oferind facilități turistice de excepție precum hoteluri luxoase, cazinouri și un muzeu interesant. Hotelul care împarte același nume cu portul, este singurul din lume cu o piscină aeriană incredibilă. Aici ai posibilitatea să înoți la nivelul zgârie norilor, iar priveliștea oferită este spectaculoasăÎn apropiere se află simbolul orașului, Merlionul, o statuie jumătate leu, jumătate pește. Cele mai bune restaurante, terase și cluburi de noapte se găsesc tot în zona portului, în Clarke Quay. Pentru pasionații de cumpărături, Singapore oferă o mulțime de malluri pregătite să satisfacă cele mai fine gusturi, iar principala arteră comercială este Orchard Road. Grădina zoologică din oraș este recunoscută la nivel internațional datorită diversității de animale, dar mai ales posibilității de safari nocturn. Mândria localnicilor este Insula Sentosa, aflată la câțiva km de oraș, unde vă puteți bucura de un waterpark incredibil, un parc de distracții – Universal Studios, un muzeu maritim, magazine, restaurante, hoteluri, terase, dar mai ales de plaje superbe, mângâiate de ape cristaline. În 2010 a fost inaugurat aici și cel mai mare oceanarium din lume unde puteți admira peste 100.000 de animale marine și pești. Prin multă muncă și organizare, Singapore a devenit un oraș al viitorului, care merită cu siguranță vizitat.

 

 

 

             Cum ajungi in Singapore?

 

Aeroportul Singapore Changi este situat la aproximativ 23 de km de oras. De aici puteți ajunge în centru cu trenul, autobuzul sau taxiul. 

 

 

 

 

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.