Home   /   Bilete-de-avion   /   Sofia
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Sofia – “creste, dar nu imbatraneste niciodata”

             Capitala Bulgariei o veti gasi plina de contraste, o lume moderna, intr-o continua dezvoltare care inca pastreaza cicatricile trecutului. Acest oras asezat la poalele muntilor Vitosha si Lyulin fascineaza prin diversitatea arhitectonica, aerul relaxat insuflat de localnicii care par sa nu se grabeasca niciodata si farmecul deosebit oferit de cadrul natural de exceptie. Avand in spate o istorie milenara, Sofia isi plimba turistii pe stradutele sale inguste, printre capodopere vieneze si rusesti, blocuri intunecate comuniste si biserici impunatoare in stil neobizantin, povestindu-le despre un trecut zbuciumat.

 

             Sapaturile arheologice demonstreaza ca aceasta zona era locuita acum 7000 de ani, plasand acest oras printre cele mai vechi din Europa. De-a lungul timpului a fost cunoscut sub diferite denumiri. La inceput, in secolul al VIII-lea i.e.n., era o asezare traca, numita Scardica. In anul 29 i.e.n. a intrat sub dominatia Imperiului Roman si a devenit capitala provinciei Dacia Mediterranea, cunoscand o perioada de prosperitate. In anul 447 a fost ars din temelii de huni, urmand sa fie reconstruit de Iustinian I, imparatul bizantin, si redenumit Triadita. In Evul Mediu devine parte a primului Imperiu Bulgar si incepe sa fie cunoscut sub numele de Sredtez, fiind intens fortificat. In jurul secolului al XIV-lea primeste numele actual, Sofia, iar in 1382 este cucerit de Imperiul Otoman. In 1878 trece sub puterea rusilor, insa in 1879 devine capitala Bulgariei independente.

 

             Deviza Sofiei este “creste, dar nu imbatraneste niciodata” cel mai probabil datorita dorintei perpetue de transformare, dar si miilor de tineri care vin sa studieze la una dintre cle mai vechi si prestigioase universitati din regiune, insufletind strazile orasului. In centru veti gasi nenumarate baruri, restaurante, cafenele si cluburi pline pana in zorii zilei. Pentru a simti cu adevarat atmosfera specifica, va recomandam sa intrati in tavernele traditionale bulgaresti, numite mehane. Numele capitalei provine, cel mai probabil, de la biserica Sf. Sofia, cea mai veche biserica ortodoxa, ridicata intre anii 527-565, in timpul imparatului Iustinian I. Una din atractiile principale ale orasului este Catedrala Alexander Nevsky, cunoscuta ca “inima orasului”. A fost ridicata in stil neobizantin pentru a celebra victoria obtinuta in urma Razboiului de Indepententa, eliberarea de sub dominatia otomana. Constructia sa s-a terminat in 1912, iar in interior aveti ocazia sa vedeti una din cele mai valoroase colectii de icoane ortodoxe. In centrul orasului se afla Palatul National Al Culturii din Sofia care adaposteste printre altele, peste 100 de opera de pictura, goblenuri si sculptura. Capitala este intesata de muzee frumoase precum Muzeul National de Istorie, unul dintre cele mai mari din Balcani, sau Muzeul Etnografic in care puteti afla detalii interesante despre traditiile bulgarilor. In frumoasa piata Cneaz Aleksander Batemberg se afla Palatul Regal care in zilele noastre a fost transformat in Galeria Nationala de Arta care se mandreste cu o colectie importanta de arta bulgareasca contemporana, avand peste 30 de mii de lucrari. In fata galeriei se intinde cel mai vechi parc din oras in care veti descoperii printre copacii batrani, teatrul national, numit  Ivan Vazov. Bulevardul Vitosha este destinat mai ales pasionatilor de cumparaturi, fiind o zona pietonala, plina de expozitii ale designerilor celebri si magazine luxoase. Pentru cateva momente de relaxare puteti merge intr-o excursie pe muntele Vitosha, de unde va puteti bucura si de o priveliste incantatoare asupra intregului oras.

 

             Cum ajungi in Sofia?

 

Aeroportul International din Sofia se afla la aproximativ 10 km de centru orasului. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.