Home   /   Bilete-de-avion   /   St.-petersburg
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Sant Petersburg – orasul palatelor

             Creat din visul tarului Petru cel Mare al Rusiei, acest oras nordic cucereste prin aerul imperial datorat nenumaratelor palate de o frumusete artistica exagerata, sute de monumente, catedrale, biserici si gradini impodobite fastuos care au fost ridicate sa uimeasca si sa fascineze intr-un mod unic. Sant Petersburg este cel mai important port al tarii la Marea Baltica, asezat la est de golful Finic, pe malurile raului Neva, un oras prin excelenta dedicate culturii si artei care i-a inspirit prin puterea si frumusetea sa pe multi scriitori precum clasicii Dostoievski, Puskin si Gogol.

 

             A fost fondat in 1703 de tarul Petru cel Mare dupa ce a cucerit asezarea suedeza denumita Nyen, devenind rapid cel mai important oras al Rusiei. A avut statutul de capitala din 1713 pana in 1728  si din 1732 pana in 1918. Denumirea sa vine de la Sfantul Petru, ocrotitorul sau spiritual. In timpul domniei tarului Petru cel Marte si a fiului sau, orasul a fost infrumusetat cu multe constructii in stil baroc. Timp de aproape 200 de ani a fost cel mai puternic oras din Rusia, insa la revolutia comunista din 1917, Moscova a preluat statutul de capitala. De-a lungul timpului a purtat si alte denumiri precum Petrograd (in timpul Primului Razboi Mondial) sau Leningrad (in 1924 , cand a murit Lenin). Dupa prabusirea Uniunii Sovietice, in anul 1991, a revenit la numele original, Sant Petersburg. Desi a trecut prin razboaie, conflicte si distrugeri, fosta capitala a Rusiei a reusit sa pastreze o mare parte din comorile arhitecturale mostenite in urma unei istorii relativ scurta insa deosebit de tumultoasa.

 

             Asezat in apropierea Cercului Polar, Sant Petersburg se bucura de o atmosfera magica in timpul iernii, insa vara este cea care exercita o fascinatie deosebita asupra turistilor, fiind printre orasele rare care in aceasta perioada nu-si doresc sa doarma, avand zilele lungi si “noptile albe”, mai bine spus un amurg care dureaza toata noaptea. Canalele intortochiate ale raului Neva traverseaza orasul oferindu-i o atmosfera magnifica in care ambarcatiunile care se leagana pe apa si cafenelele elegante de pe cheiuri fac parte din decor. Sant Petersburg este incarcat de constructii vechi, bine pastrate, iar viata culturala de aici este intr-o continua evolutie, fiind considerat un centru european de cultura reprezentativ. Centrul vechi a fost primul loc din Rusia care a intrat in patrimonial mondial UNESCO. Acest metropola superba are multle de oferit, fiind cunoscuta si sub numele de “Orasul Palatelor” datorita nenumaratelor palate care reflecta bunastarea din trecut. Palatal de Iarna este o minune arhitecturala, a carui constructie a fost finalizata in 1730, gazduieste in momentul de fata unul dintre cele mai faimoase muzee din lume – Muzeul Hermitaje, simbolul Rusiei. Acest muzeu este gazduit de inca alte patru cladiri: Micul Hermitaj, Vechiul Hermitaj, Noul Hermitaj si Teatrul Hermitaj, toate fiind legate intre ele de mici pasaje. Aici aveti ocazia sa admirati adevarate capodopere, printre care si lucrari semnate de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco sau Rembrandt. Peterhof este un complex format din mai multe palate si parcuri, asezat pe malul Golfului Finic. Acesta a fost initial ridicat din ordinul tarului Petru cel Mare, insa a fost refacut intre anii 1745 -1755 in stil baroc. In Sant Petersburg puteti vizita o multime de catedrale si biserici somptuoase precum Catedrala Sfantul Isaac din centrul orasului, Catedrala Kazan care dateaza din anul 1811 sau Catedrala Petru si Pavel care adaposteste cavoul lui Petru cel Mare si a altor tari ai Rusiei. Cea mai faimoasa strada din oras este Nevsky Prospekt care adapsteste o multime de monumente importante si este intesata de restaurante, magazine, cluburi si cafenele dragute. Aceasta strada a fost proiectata in 1718 si este recunoscuta pentru casele opulente care au fost ridicate aici de-a lungul timpului si locuitorii sai celebri precum compozitorul Peterb Ilyich Tchaikovsky sau autorul Nikolai Gogol. O atractie valoroasa a Rusiei este Teatrul Mariinsky, locul in care s-a format vestitul balet rus. A fost ridicat in anul 1860 si a gazduit primele reprezentatii ale operelor lui Ceaikovski: Lacul Lebedelor, Frumoasa Adormita si Spargatorul de Nuci.

 

 

             Cum ajungi In Sant Petersburg?

 

Aeroportul Pulkovo se afla la aproximativ 17 km de sudul orasului. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

 

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.