Home   /   Bilete-de-avion   /   Strasbourg
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Strasburg – inima Europei Unite

             Nascut la confluenta a doua mari culturi, Strasburg fascineaza prin identitatea puternica, imbinand caracterului muncitor preluat de la germani cu inclinatia spre rafinament a francezilor. Mostenirea culturala si arhitectonica valoroasa, lasata in spate de o istorie mai veche de 2000 de ani, contribuie major la farmecul deosebit al acestui oras, considerat printre cele mai frumoase din Franta. Este capitala regiunii Alsacia, asezata pe malul stang al Rinului, fiind sediul al Consiliului Europei din 1949 si gazduind, in momentul de fata, un numar mare de institutii europene importante.

 

             In urma cu mai bine de 2000 de ani, in apropiere de raul Rin, se afla o asezare celtica, renumita pentru piata sa numita “Argentorate”. De-a lungul timpului, orasul s-a dezvoltat pe raul Ill (afluent al Rinului) si a fost ravnit si cucerit de diferite civilizatii. Strasburg a fost cand francez, cand german, iar abia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a revenit Frantei. Avand portul pe Rin, a devenit repede un important centru industrial, economic si comercial. Este cunoscut si pentru ca adaposteste numeroase institutii europene precum Parlamentul European, Comisia si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Comisia Centrala a Navigatiei pe Rin si Fundatia Europeana pentru Stiinta. In Strasburg a fost compus “Cantecul de razboi al armatei de pe Rin” care a devenit ulterior imn de stat, fiind cunoscut sub numele de "La Marseillaise".

 

             Strazile sale sunt animate de cei peste 40.000 de studenti care vin sa invete la cea mai mare universitate franceza, oferind acestui oras medieval un aer tineresc. Arhitectura cat si traditiile si obiceiurile pe care le veti intalni aici, poarta deopotriva influente franceze si germane. Centrul orasului, numit Grand Ile, este de fapt o mica insula, inconjurata de apele Ill-ului,afluentul Rinului. A fost inscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1988, fiind aproape neschimbat de secole. Principala atractie de aici este Catedrala Notre Dame, o superba capodopera in stil gotic, ricata in secolul al XV-lea, pe ruinele unui templu roman. In fiecare zi la ora 12 jumate, are loc un adevarat specatacol al ceasului astronomic din interior. Acest mecanism a fost costruit in 1547 de catre un grup de matematicieni, tehnicieni si artisti, uimind prin frumusetea si precizia de care da dovada si in zilele noastre. In partea stanga a catedralei puteti admira Palatul Rohan, fosta resedinta a regelui. A fost ridicat intre anii 1732-1742 si adaposteste trei muzee importante: Muzeul Arheologic, Muzeul de Arte Decorative si Muzeul de Arta. Cartierul Petite France, situat tot pe Grand Ile, pastreaza vie atmosfera alsaciana. Elegantele case de aici poarta influente germane, iar stradutele pietruite si gradinile atent ingrijite ii dau un aspect de poveste. O modalitate buna de a vizita Strasburgul este pe apa, mergand cu vaporasul pe canalul Ill care o sa va plimbe prin centrul vechi, ajungand, pe uma, in zona cartierului european, singurul loc caracterizat de cladiri indraznete si moderne care gazduiesc institutii importante.

 

             Cum ajungi in Strasburg?

 

Aeroportul International Strasburg se afla la aproximativ 10 km de oras. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul pana in centru.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.