Home   /   Bilete-de-avion   /   Stuttgart
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Stuttgart –in competitie cu perfectiunea

             Este in natura acestui oras german dorinta de evolutie si inclinatia catre tehnologie. In Stuttgart, in urma cu mai bine de un secol, s-a nascut industria automobilelor, aducandu-i o importanta aparte in economia tarii. Este cunoscut in intreaga lume datorita marilor companii care-si au sediul central aici precum Mercedes Benz sau Porsche, insa Stuttgart este mai mult de atat, este un loc elegant si plin de farmec, intesat de muzee prestigioase si monumente incarcate de istorie si este faimos pentru multele sale potgorii roditoare, parcuri si gradini, numarandu-se de asemenea, printre cele mai verzi orase europene.

 

             Stuttgart se afla in apropierea muntilor Padurea Neagra, din care izvorasc Dunarea si raul Neckar, care trece prin oras. Este capitala landului german Baden-Wuerttenberg si impreuna cu regiunea sa metropolitana este unul dintre cele mai renumite orase din tara. In anul 950, in aceasta zona se afla doar o herghelie, insa ulterior, in anul 1160, s-a dezvoltat ajungand un centru comercial cunoscut. In secolul al XIV-lea a fost transformat in resedinta regala a  familia Wurttemberg, devenind oras. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a suferit distrugeri imense insa toate capodoperele arhitecturale au fost reconstruite dupa planul initial. Industriala auto a schimbat destinul acestui oras, fiind locul in care s-au inventat motocicleta si automobilul cu patru roti. Stuttgart este, in momentul de fata, orasul cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Germania.

 

             Respectand stilul german, orasul il veti descoperi intre clasic si modern, cu palate grandioase, monumente, biserci vechi, dar si constructii noi, fluturiste si vile incantatoare. Stuttgart este un centru important al cercetarii si dezvoltarii adapostind de asemenea, sediile unor mari companii si cea de-a doua bursa ca marime din tara. Viata culturala bogata si peisajele incantatoare ale dealurilor acoperite cu paduri sau potgorii ii dau farmecul deosebit, atragand o multime de turisti. Piata Palatului este o zona animata, cu strazi frumoase care duc spre palate impunatoare sau parcuri pline de verdeata. Palatul Nou de aici a fost finalizat la inceputul secolului al XIX-lea si in momentul de fata gazduieste sediile a mai multe institutii ale administratiei statului federal Baden-Wuerttenberg. In apropiere se afla Muzeul de Arta, un centru comercial recunoscut, numit Königsbau, ridicat in 1860, si o zona pietonala imensa, intesata de magazine, pentru cei pasionati de cumparaturi. Gradina zoological si botanica Wihelma este mandria localnicilor, situate in inima orasului. Este cea mai mare din Europa, construita intre anii 1837 si 1864 in stil maur, si fascineaza prin complexitatea sa, adapostind peste 10.000 de specii de plante si animale. Unul dintre cele mai apreciate obiective din Stuttgart este Muzeul Mercedes-Benz, deschis in 2006 in noua sa locatie, in districtul Untertürkheim. Este o constructie moderna din otel si sticla, un proiect arhitectural de anvergura care demonstreaza dorinta de progres si in care puteti afla informatii importante despre istoria acestei industrii. De asemenea, puteti admira peste 160 de automobile si puteti urmari productia pe banda. Pentru o priveliste de neuitat, va recomandam sa urcati in primul turn de televiziune din lume, situat in centrul vechi, care are o inaltime de peste 200 de metri.

 

             Cum ajungi in Stuttgart?

 

Aeroportul International Stuttgart este localizat la aproximativ 13 km sud de oras. De aici puteti lua autobuzul, tramvaiul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.