Home   /   Bilete-de-avion   /   Tallinn
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Tallinn – pe coasta Marii Baltice

             Datorita pozitiei strategice, pe coasta Marii Baltice, capitala Estoniei s-a bucurat de-a lungul istoriei sale de prosperitate. In momentul de fata este recunoscuta ca un important centru tehnologic si de software al republicilor baltice, fiind apreciata mai ales pentru atmosfera medievala datorata cladirilor vechi, bine pastrate. Tallinn se afla in regiunea Harju, in partea de nord a tarii, si se mandreste cu o viata culturala bogata, monumente grandioase, muzee frumoase si o multime de festivaluri, targuri si evenimente care anima strazile orasului, motiv pentru care a fost ales in anul 2011 capitala europeana a culturii.

 

             Pe harta cartografului Muhammad al-Idrisi, in anul 1154,  apare mentionat un mic oras numit Qlwn sau Qalaven, langa castelul din Astlanda, despre care se crede ca ar putea fi locul de nastere al Tallinn-ului. In anul 1219 a intrat sub stapanirea danezilor , primind numele de Reval. De-a lungul istoriei a apartinut Ordinului Teutonic, ulterior a intrat sub stapanirea Danemarcei, Suediei, Rusiei, iar in anul 1918, a devenit capitala Estoniei, castigandu-si independenta. In 1940, insa, a fost recucerita de rusi, apoi de nazisti in 1941 si din anul 1945 pana in anul 1991 a fost condusa, din nou, de rusi, facand parte din URSS. Indiferent de stapanirile politice, acest oras s-a dezvoltat continuu si a tinut sa-si pastreze istoria vie, conservandu-si cladirile si reconditionandu-le pe cele afectate de cel de-al Doilea Razboi Mondial.

 

             Majoritatea populatiei este de origine estona, insa exista si un numar semnificativ de rusi care s-au stabilit aici din perioada in care tara era republica sovietica. Atractia principala este centrul vechi, inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO din 1997. Acest loc incantator este plin de constructii medievale, monumente istorice, biserici vechi, alei si stradute pietruite care pastreaza surpinzator de bine atmosfera de acum cateva secole. Pe dealul Toompea de aici se afla superba catedrala Alexander Nevsky care dateaza din anul 1884, fiind ridicata in stil tipic rusesc, si un castel medieval superb. Acest deal a fost zona rezidentiala a nobilimii, pastrand un aspect deosebit de frumos. Piata Raekoja este plina de viata si este strajuita de impunatoarea cladire a Primariei care dateaza din 1404 si o multime de constructii vechi care adapostesc magazine, restaurante sau cafenele pline de sarm. In apropiere se afla biserica Sf. Olaf, care pe vremuri, era cea mai inalta cladire din lume, folosita de catre KGB ca turn de radio. Daca va incumetati sa-i urcati scarile, va puteti bucura de o priveliste minunata asupra intregului oras. Tallinn gazduieste o multime de muzee interesante precum Kiek In de Kok Museum, in care puteti vizita tunelurile secrete din secolul al XVII-lea, de sub bastioanele Toompea, sau Kumu – Muzeul de Arta, cel mai mare de acest fel din regiunea baltica.

 

             Cum ajungi in Tallinn?

 

Aeroportul International Tallinn este situate la aproximativ 5 km de centru. De aici puteti lua autobuzul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.