Home   /   Bilete-de-avion   /   Viena
Plecare:
Către:
Clasa:

Data plecării:
Data întoarcerii:

Adulţi:
Copii (2-12):
Infanţi (0-2):
Date de contact:
(+4) 031 82 82 266
(+4) 021 23 03 466
rezervari@flysky.ro


Call Center:
L-V: 9 AM - 8 PM
S-D: 9 AM - 3 PM

Viena – Capitala culturii europene

............. În era barocului târziu, dintr-un spațios apartament din Viena, răsuna muzica celebrului compozitor Mozart. Acesta era şi orașul unde avea să cunoască faima. Această metropolă a muzicii este de asemenea moștenirea lui Beethoven, Schubert și Johann Strauss. Încărcată de o istorie tumultoasă, capitala Austriei,  își încântă de fiecare dată turiștii prin muzică, teatru, monumente și arhitectură în care predomină stilul baroc. Fie că dorești să-i cunoști trecutul sau doar pentru plăcerea plimbărilor și pentru cumpărărturi în miile de magazine, Viena rămâne o destinație turistică plină de farmec. Această capitală traversată de Dunăre este de asemenea un centru politic internațional. Aici se află sediul ONU, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și alte agenții precum Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

 

 

           Referințe istorice despre așezările de-a lungul Dunării, în zona în care se află orașul, datează din perioada celtică, dovadăfiind numele Viena derivat din celticul Vedunia (râu în pădure). Romanii au ridicat în secolul I un oraș civil numit Vindobona și un castru ale căror urme le mai puteți admira și astăzi în centrul istoric al metropolei. Viena a devenit un centru comercial important și în anul 1155 a fost numit capitală urmând ca un an mai târziu să primească statutul de ducat autonom. De-a lungul istoriei a fost reședința familiei Babenberg și capitala Imperiului Habsburgic timp de aproape șapte secole. Pe 15 martie 1938, Adolf Hitler anexează Austria statului german. După 10 ani de dominație, în 1955,  își recapătă independența prin semnarea Tratatului de Stat.

 

         Această capitală a culturii Europene îmbină armonios influențele moderne cu  atmosfera păstrată din istoria sa veche și îmbelșugată. În centrul vechi puteți găsi majoritatea atracțiilor tursitice. În anul 2011 acesta a intrat în posesia patrimoniului mondial UNESCO. Reședința de vară a împăraților, Palatul Schonbrunn, reprezintă foarte bine perioada imperială. Aici puteți să vedeți cea mai veche grădină zoologică din lume. Catedrala Sf Ștefan este considerată o comoară a orașului și este vizitată anual de milioane de turiști. Din vârful turnului Primăriei din Viena veghează impunătoarea statuie numită Rathausmann. Această clădire este considerată una din cele mai frumoase. Palatul Hofburg impresionează prin arhitectura asimetrică și adăpostește multe muzee precum Muzeul Sisi, Muzeul de Artă Populară, Camera Armelor precum și Biblioteca Națională a Austriei. O plimbare de-a lungul bulevardului Ringstrasse sau printre străduțele și piețele medievale vă va face să vă îndrăgostiți de acesta capitală a muzicii unde renumita Filarmonică din Viena menține viu spiritul orașului.

 

 


 
             Cum ajungi în Viena?

 
 Aeroportul Internațional din Viena (Schwechat) se află la 18 km de centrul orașului. De aici poți lua trenul, autobuzul, metroul sau taxiul.

Continent:

Ţară:
© FlySky.ro 1997 - 2021
Politica de confidenţialitate
Toate drepturile rezervate.

Asistenţă clienţi
(+4) 031 82 82 266
rezervari@flysky.ro

Program:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

Call center:
L-V 09.00 - 18.00 / S: 09.00 - 15.00 / D - Inchis

  

Despre noi | Contact | Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | A.N.P.C.